Bereikbaarheid & Verkeer

Operatie Julianaplein: rustiger op de weg na drukke start fase 5

Waar het Groningse verkeer in het begin van fase 5 van Operatie Julianaplein moest wennen aan de nieuwe situatie, zien de betrokken partijen Aanpak Ring Zuid en Groningen Bereikbaar het verkeer wat meer tot rust komen. Het verkeer lijkt gewend te zijn aan de nieuwe verkeerssituatie, en het is ook wat rustiger op de weg.


Leestijd: 1 minuut

Operatie Julianaplein: rustiger op de weg na drukke start fase 5
Operatie Julianaplein: rustiger op de weg na drukke start fase 5

Dat het nu rustiger is met auto’s op de weg heeft waarschijnlijk ook te maken met het weer, dat mooier en vooral ook droger is. Mensen pakken vaker de fiets, waardoor er meer ruimte op de weg ontstaat. Wel blijft het tijdens de ochtend- en avondspits op verschillende plekken druk, met namen aan de westkant van Groningen. Vooral de dinsdagen en de donderdagen is het druk.

Ook de navigatiesystemen hebben de nieuwe situaties goed overgenomen. Daardoor staan mensen niet op onverwachte plekken stil, maar kunnen ze rustig en soepel blijven doorrijden. Ook achter de schermen wordt er bijgestuurd. Zo staan sommige verkeerslichten langer op groen, om de afwikkeling op de ring te stimuleren en het verkeer richting het station te doseren. 

In fase 5 is het oude Julianaplein helemaal afgesloten. Het verkeer tussen Assen en
Drachten kan wel in beide richtingen rijden via de tijdelijke weg. Verkeer vanuit en in de richting van Hoogezand wordt omgeleid via de ringwegen. Fase 5 duurt in totaal zes weken lang. Er zijn de komende week geen andere afsluitingen gepland. Fase 6 begint op 6 mei. 

Foto: Raymond Bos