Bereikbaarheid & Verkeer

Opvallende gele bentonietcentrale bij station verdwijnt

De opvallende bentonietcentrale, op de bouwplaats achter het station, heeft zijn taak volbracht en wordt deze week afgebroken. Over een tijdje komt de centrale weer terug.


Leestijd: 1 minuut

Opvallende gele bentonietcentrale bij station verdwijnt
Opvallende gele bentonietcentrale bij station verdwijnt

De eerste fase van het aanbrengen van de diepwanden van de bouwkuip aan de zuidzijde zit erop. Het gaat dan om de bouwkuip van de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling.

Züblin, die in opdracht van Strukton dit werk uitvoert, is daarmee voorlopig klaar met de diepwandwerkzaamheden bij het station. De komende periode gaat Strukton aan de slag met het bouwen van onder andere de trapopgangen. Hiervoor is de bentonietcentrale niet nodig.

Noordelijk deel bouwkuip

Pas later in het project start de aanleg van het noordelijke deel van de bouwkuip met diepwanden en is de centrale weer nodig. De grote gele silo’s worden deze week afgebroken, afgevoerd en op andere projecten ingezet.

Leidingen blijven

De ondergrondse leidingen die in het hele werkgebied zijn aangelegd, blijven liggen. Deze leidingen liggen er om het bentoniet bij de bouwkuip te krijgen. Voor de start van de bouw van het noordelijke deel van de bouwkuip hoeven er maar enkele aanpassingen gedaan worden aan de leidingen. Dan komen ook de gele silo’s weer in beeld; en op dezelfde plek als waar ze stonden.