Bereikbaarheid & Verkeer

Paterswoldseweg onder viaduct negen dagen dicht

De Paterswoldseweg wordt negen dagen afgesloten voor alle verkeer onder het viaduct door. De afsluiting geldt van dinsdag 19 juli 22.00 uur tot donderdag 28 juli 22.00 uur. Autoverkeer wordt omgeleid via de westelijke ringweg. Fietsers en voetgangers kunnen via de Muntinglaan en Laan van de Vrede.


Leestijd: 1 minuut

Paterswoldseweg onder viaduct vanaf vrijdag drie dagen dicht
Paterswoldseweg onder viaduct vanaf vrijdag drie dagen dicht

Omleidingen

Autoverkeer wordt omgeleid via de Peizerweg, westelijke ringweg en Laan Corpus den Hoorn en andersom (groene route op de kaart). Fietsers en voetgangers worden via de Muntinglaan en Laan van de Vrede geleid (gele route op de kaart).

Gevolgen voor de bus

Buslijnen 10 en 402 rijden een aangepaste route vanwege de werkzaamheden. De haltes Haltes Kamerlingh Onnesstraat (richting Hoornsemeer en richting Station Noord), Concourslaan t/m Laan van de Vrede en Overwinningsplein (richting Station Noord) vervallen. Groningen Bereikbaar raadt aan om je reis te plannen via een reisplanner.

Werkzaamheden aan viaduct

De afsluiting van de weg is nodig omdat Combinatie Herepoort funderingspalen inboort ter hoogte van het viaduct. De aannemer is in juni begonnen met de bouw van de zuidzijde van het nieuwe viaduct.