Bereikbaarheid & Verkeer

Paterswoldseweg onder viaduct twee weekenden dicht

De Paterswoldseweg is tijdens twee weekenden dicht voor al het verkeer onder het viaduct door. De eerste afsluiting is van vrijdag 3 juni 07.00 uur tot zaterdag 4 juni 22.00 uur. Een week later is de onderdoorgang het hele weekend dicht: van vrijdag 10 juni 07.00 uur tot maandag 13 juni 06.00 uur.


Leestijd: 1 minuut

Paterswoldseweg onder viaduct vanaf vrijdag drie dagen dicht
Paterswoldseweg onder viaduct vanaf vrijdag drie dagen dicht

Omleiding

De afsluiting geldt voor zowel autoverkeer als voor fietsers en voetgangers. Auto's vanaf de zuidzijde van de het viaduct worden omgeleid via de A28, het Julianaplein en vervolgens via de afrit naar de Leonard Springerlaan. Verkeer vanaf de andere kant van het viaduct kan omrijden via de Peizerweg en de westelijke ringweg. Fietsers en voetgangers worden via de Laan van de Vrede en de Muntinglaan geleid.

Sloop viaduct

Het verkeer op Ring Zuid rijdt inmiddels over de noordzijde van het viaduct over de Paterswoldseweg. Dat betekent dat er ruimte is om de zuidzijde van het viaduct te slopen. Daar is Combinatie Herepoort al mee begonnen. De sloopwerkzaamheden op 3 en 4 juni en van 10 tot 13 juni kunnen alleen veilig worden uitgevoerd als de weg onder het viaduct wordt afgesloten.