Bereikbaarheid & Verkeer

Primeur voor noord-Groningen: schoonste schoolbus van Nederland

Leerlingen in noord-Groningen kunnen na de vakantie fluitend naar school. Of ze dat ook echt zullen doen is nog een tweede, maar enige reden tot vrolijkheid is er wel. Ze rijden straks in de schoonste midi-schoolbus van Nederland.


Leestijd: 1 minuut

Primeur voor noord-Groningen: schoonste schoolbus van Nederland
Primeur voor noord-Groningen: schoonste schoolbus van Nederland

De eerste midibus in Nederland die voldoet aan de Euro-6 norm, gaat in Noord-Groningen rijden bij UVO Vervoer BV. Deze bus van Mercedes Benz is zuinig en schoon en voldoet aan de strengste milieunorm Euro 6.

Dat betekent een lagere uitstoot van stikstofoxiden (-80%) en fijne deeltjes (-50%). Hiermee zet UVO Vervoer BV opnieuw een belangrijke stap op het gebied van duurzaam ondernemen.

Voor het leerlingen- en WMO-vervoer worden al voertuigen ingezet die rijden op groen

gas. In de nieuwe, volledig toegankelijke midibus is plaats voor 23 reizigers. Vanaf eind juli gaat de bus rijden op lijn 68 tussen Winsum en Leens en lijn 36 tussen Winsum en Oldehove.

In januari 2014 kreeg Qbuzz in Groningen Drenthe al 28 nieuwe euro-6 gelede bussen op de Q-link lijnen tussen regio en Groningen stad. De nieuwe bus van UVO is een primeur in Nederland onder de midibussen.