Bereikbaarheid & Verkeer

Ring West richting het zuiden komende zondag afgesloten

Een deel van de westelijke ringweg (N370) is komende zondag, 2 april, afgesloten. De afsluiting geldt van 07.00 tot 19.00 uur. Verkeer richting het zuiden kan dan niet over de westelijke ring van de toerit 18 bij de Peizerweg (Zeeheldenbuurt) tot het Vrijheidsplein.


Leestijd: 1 minuut

Ring West richting het zuiden komende zondag afgesloten
Ring West richting het zuiden komende zondag afgesloten

Omleiding

Verkeer dat naar Hoogezand reist, wordt omgeleid via de noordelijke en oostelijke ringweg. Naar Assen kan je omrijden via het Hoendiep, Hoogkerk, de N372 richting Peize, de N386 en bij Tynaarlo de A28 op. Verkeer richting Friesland kan omrijden via het Hoendiep, de Johan van Zwedenlaan en vervolgens bij Hoogkerk de A7 op rijden.

Werkzaamheden

Ring West wordt in zuidelijke richting gesloten vanwege de aanleg van een viaduct. Dit valt onder het project Aanpak Ring Zuid. Lees hier meer over het project.

Andere afsluitingen

Tijdens deze afsluiting is ook de verbinding van Ring Zuid naar Ring West gesloten. Daarnaast kan verkeer dit weekend niet richting Assen over de A28 tussen het Julianaplein en Groningen Zuid. De zuidelijke ringweg (N7) is dicht van knooppunt Euvelgunne tot de Europaweg.

Reis anders

In en rond Groningen wordt volop gewerkt aan de weg. Wil je de file omzeilen? Kijk dan of het mogelijk is om op een andere manier te reizen. Je kunt met het OV naar de stad of je auto parkeren op een P+R. Woon je dichtbij? Dan is de fiets een goed alternatief voor de auto. Check voordat je vertrekt de actuele verkeersinformatie. Houd in ieder geval rekening met extra reistijd.