Bereikbaarheid & Verkeer

Sloop oude viaduct bij Brailleweg in meivakantie

Het oude viaduct van de A28 over de Brailleweg wordt in de meivakantie gesloopt. Vanwege de veiligheid wordt de Brailleweg dan zelf afgesloten voor alle verkeer. De sloop is gepland van zaterdag 20 april tot maandag 6 mei. Er wordt alleen overdag gewerkt.


Leestijd: 1 minuut

Brailleweg weer geopend voor verkeer
Brailleweg weer geopend voor verkeer

Het oude viaduct over de Brailleweg was onderdeel van de A28, de snelweg tussen Groningen en Assen. Nu rijden er geen auto’s meer overheen. De afgelopen weken is het verkeer op de A28 omgezet naar een tijdelijk viaduct over de Brailleweg. De sloop van het oude viaduct is grotendeels gepland in de meivakantie, omdat er dan minder verkeer is. De werkzaamheden zijn te volgen via een webcam.

Nadat het oude viaduct is gesloopt, kan op dezelfde plek een nieuw, breder viaduct worden gebouwd. Dit nieuwe viaduct maakt deel uit van de vernieuwing van het Julianaplein. Hier gaan de verkeerslichten verdwijnen. Het nieuwe Julianaplein wordt ongelijkvloers, dat wil zeggen dat alle verkeersstromen een eigen baan krijgen, op verschillende hoogtes. Het verkeer kan dan vanuit alle richtingen ongehinderd doorrijden.

Hinder

De sloopwerkzaamheden zijn overdag (ook in het weekend) tussen 07.00 en 19.00 uur. De sloop levert geluidshinder op voor omwonenden. De onderdoorgang van de A28 bij de Brailleweg is van zaterdag 20 april 06.00 uur tot en met maandag 6 mei 2019 06.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.

Foto: Rijkswaterstaat