Bereikbaarheid & Verkeer

'Ook in Duitsland volop animo voor snellere spoorlijn Groningen-Bremen'

Alle Duitse betrokken partijen reageren positief op de Groningse aanvraag voor Europese subsidie voor een snellere spoorverbinding tussen Groningen en Bremen. Dat zegt de Groningse gedeputeerde Mark Boumans in gesprek met RTV Noord. Met de aanleg van de spoorlijn moet Bremen binnen twee uur te bereiken zijn vanuit Groningen. Nu duurt deze reis nog ongeveer drie uur.


Leestijd: < 1 minuut

Meer nachttreinen tussen Groningen en de Randstad
Meer nachttreinen tussen Groningen en de Randstad

Boumans zegt blij te zijn met het resultaat van een rondreis langs de Duitse overheden: ‘In de afgelopen weken zijn we langs de burgemeesters, gemeenten en landsraden in Leer, Oldenburg en Bremen geweest.’ Ook het slotbezoek in Hannover evalueert Boumans als positief.

Het project gaat volgens schattingen ongeveer 150 miljoen euro kosten. Groningen heeft 87 miljoen euro toegezegd en het Rijk wil 7 miljoen bijleggen. Boumans geeft aan dat de rest van het bedrag moet worden aangevuld door Duitsland en Europa.

Volgende week wordt een gezamenlijke Europese subsidieaanvraag gestuurd naar Brussel. Boumans verwacht dat het project rond 2022-2024 wordt afgerond.