Bereikbaarheid & Verkeer

Start aanleg fietspad langs Europaweg

Langs de Europaweg wordt de komende maanden een nieuw fietspad aangelegd. Deze loopt aan de westzijde van de Europaweg, vanaf de ringweg tot aan de Boumaboulevard. Hiervoor moet vanaf eind februari aan de westzijde van de Europaweg één rijstrook tijdelijk afgesloten worden voor het verkeer. Dit duurt tot ongeveer half mei.


Leestijd: 1 minuut

Start aanleg fietspad langs Europaweg
Start aanleg fietspad langs Europaweg
Het nieuwe fietspad langs de Europaweg tot aan de Boumaboulevard. Afbeelding: OpenStreetMap/Groningen Bereikbaar
Het nieuwe fietspad langs de Europaweg tot aan de Boumaboulevard. Afbeelding: OpenStreetMap/Groningen Bereikbaar

Het fietspad langs de Europaweg is een van de nieuwe fietspaden in een project Aanpak Ring Zuid. Het geeft fietsers een extra mogelijkheid om de Boumaboulevard te bereiken. Hier zijn verschillende scholen, bedrijven en appartementencomplexen gevestigd. Ook is hier natuurlijk het voetbalstadion van FC Groningen. Het fietspad is voor tweerichtingsverkeer, dus je kunt ook vanaf de Boumaboulevard richting de binnenstad fietsen.

Het nieuwe fietspad krijgt een aansluiting op de parallelweg die langs de Europaweg loopt tot aan de ringweg. Fietsers kunnen straks onder de ringweg door fietsen. Ze kruisen dan wel de oprit van de ringweg vanaf de Europaweg richting Julianaplein. Hier komen verkeerslichten bij. Fietsers hoeven niet de afrit van de ringweg te kruisen, want die is opgeschoven.

Rijstrook afgezet
Om voldoende ruimte te maken voor de werkzaamheden, wordt op de Europaweg vanaf het Europaplein tot aan de Boumaboulevard tijdelijk één rijstrook afgesloten. Je hebt hier dus wat minder ruimte dan je gewend bent als je richting de Boumaboulevard rijdt of de stad uitgaat. De rijstrook is afgesloten vanaf maandagochtend 27 februari tot en met woensdag 17 mei.

Aansluiten
In mei wordt het nieuwe fietspad aangesloten op de parallelweg. Daarvoor moet de oprit vanaf de Europaweg richting het Julianaplein tijdelijk dicht. Ook wordt dan een faunapassage onder deze oprit aangelegd. Het verkeer kan dan gebruik maken van de nieuwe oprit vanaf de Bornholmstraat richting Julianaplein. Die wordt nu aangelegd.

Foto: Groningen Bereikbaar