Bereikbaarheid & Verkeer

Start aanleg liggers nieuwe Julianabrug

Tussen 7 september en 18 september legt Aanpak Ring Zuid de liggers van de Nieuwe Julianabrug over het Noord-Willemskanaal. Liggers zijn de liggende delen van de brug, waar later het verkeer overheen rijdt. De werkzaamheden worden vooral ’s nachts uitgevoerd. Er zijn diverse stremmingen voor het verkeer.


Leestijd: 1 minuut

Stremmingen autoverkeer

De liggers worden met grote hijskranen op hun plek gelegd. Daarom kan er tijdens de werkzaamheden geen verkeer langsrijden. In de nacht van 6 op 7 september worden er daarom tijdelijke verkeerslichten neergezet op de Brailleweg. De Brailleweg en het Emmaviaduct is die nacht dicht voor alle verkeer.

Daarna kan er overdag tijdelijk alleen autoverkeer over de Brailleweg rijden de stad in. In de nachten is de Brailleweg volledig dicht. In de nacht van 22 op 23 oktober bouwen we de Brailleweg terug naar de huidige situatie.

Fietspad lang Gyas dicht

Het fietspad langs Gyas is tijdens deze werkzaamheden zowel ’s nachts als overdag dicht. Het fietspad Brailleweg is in de weken 36 en 37 alleen ’s nachts dicht. In week 38 is het fietspad Brailleweg wel geheel afgesloten (zowel ’s nachts als overdag). Het fietspad langs Gyas is vanaf 12 september weer geheel geopend voor alle verkeer.

Het leggen van de liggers is een grote mijlpaal. Als de nieuwe brug klaar is, kan de het Vrijheidsplein worden verbonden met het Julianaplein. Dat zal pas halverwege volgend jaar zijn, want Aanpak Ring Zuid kan nog niet alle liggers van de brug leggen. Daarvoor moet eerst de tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal worden verwijderd. Dat gebeurt halverwege volgend jaar.

Vervolg

Na het leggen van de liggers gaat Aanpak Ring Zuid verder met het afbouwen van de brug. Het beton wordt gestort en er wordt gestart met de werkzaamheden om de brug met de zuidelijke ringweg te verbinden.