Bereikbaarheid & Verkeer

Tijdelijk rijstrook minder op A7 tussen Hoogkerk en Groningen

Op de A7 tussen Hoogkerk en afrit 36 Groningen-West is vanaf aankomende maandag 06.00 uur een rijstrook afgesloten voor verkeer richting Groningen. De afsluiting duurt tot en met vrijdag 24 maart 22.00 uur.


Leestijd: 1 minuut

Tijdelijk rijstrook minder op A7 tussen Hoogkerk en Groningen
Tijdelijk rijstrook minder op A7 tussen Hoogkerk en Groningen

Op dit moment rijdt het verkeer hier al op versmalde rijstroken, maar vanaf maandag gaat er een rijstrook dicht. Er blijft één rijstrook beschikbaar voor verkeer richting Groningen. Na 24 maart rijdt het verkeer hier weer op de versmalde rijstroken, maar zijn er in beide richtingen wel weer twee banen beschikbaar.

Vooral in de ochtend- en avondspits worden er vanwege deze afsluiting files verwacht. Automobilisten naar Groningen zouden daarom goed op P+R Leek kunnen parkeren en verder met de bus, adviseert Groningen Bereikbaar. De bussen kunnen op de A7 via de vluchtstrook langs de file rijden.

Werkzaamheden

Na 24 maart rijdt het verkeer hier weer op de versmalde rijstroken, maar zijn er in beide richtingen wel weer twee banen beschikbaar. Van 17 april tot 15 mei en later in de zomer gaat deze rijstrook weer dicht. De afsluiting van de rijstrook is nodig voor het project Aanpak Ring Zuid.