Bereikbaarheid & Verkeer

Vanaf 10 december met de bus of trein? Let op: de dienstregeling verandert

Pak je de bus of trein naar je werk, school of voor een dagje stad? Hou er dan rekening mee dat vanaf 10 december van vooral veel buslijnen de vertrek- en aankomsttijden veranderen. Ook voor treinreizigers verandert het een en ander, zo meldt Groningen Bereikbaar.


Leestijd: 1 minuut

Belangrijke veranderingen Qbuzz

Vooral bij Qbuzz gaat een en ander veranderen. Zo gaan de bussen over langere afstanden naar Assen, Emmen en Drachten weer vaker per uur rijden en/of rijden verder door. Daarnaast krijgen een aantal lijnen die in de zuidelijke wijken van Groningen rijden, een ander lijnnummer en rijdt lijn 15 naar Zernike een uur langer door. In de provincie gaan op meerdere lijnen langere bussen rijden. Ook zijn er lijnen die een betere aansluiting hebben op de vroege en late treinen naar de Randstad. Tot slot rijdt lijn 8 niet langer over de Meeuwerderweg in de Oosterpoortbuurt in Groningen.

Arriva

In de dienstregeling van Arriva verandert niet veel, zo meldt Groningen Bereikbaar. Tussen Leeuwarden en Groningen zijn er weinig aanpassingen. De ochtendsneltrein van 06:17 uur komt te vervallen en er komt in de avond om 20:47 uur weer een voor terug.In de middag rijdt er weer een extra trein door van Zuidbroek naar Winschoten.

En voor wie met de trein tussen Groningen en Assen reist, of verder naar de Randstad: tussen Groningen en Assen gaat weer 4 x per uur een Sprinter rijden.