Bereikbaarheid & Verkeer

Vanaf 20 november hinder voor verkeer over Driebondsbrug

Vanaf maandag 20 november worden werkzaamheden uitgevoerd aan de Driebondsbrug in Groningen. Dit levert hinder op voor het wegverkeer. Zo worden af en toe rijbanen afgesloten. In de week van maandag 11 tot en met vrijdag 15 december is de Driebondsbrug tussen 19.00 en 06.00 uur volledig dicht.


Leestijd: 2 minuten

De Driebondsbrug is onderdeel van de oostelijke ringweg (N46) van Groningen en ligt over het Eemskanaal. 

Afsluitingen op een rij

De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Eerst zijn er afzettingen op de rijbaan. Dat gebeurt tussen 09.00 en 15.00 uur, dus tussen de ochtend- en avondspits. Het verkeer kan er dan wel langs, maar moet rekening houden met vertraging. Het gaat om de volgende periodes:

  • Maandag 20 november tot en met vrijdag 24 november
  • Maandag 27 november tot en met donderdag 30 november
  • Woensdag 6 december tot en met vrijdag 8 december

In de week van maandag 11 december tot en met vrijdag 15 december is ’s avonds en ’s nachts de Driebondsbrug volledig afgesloten, voor het verkeer in beide richtingen.

Omleiding via Oostersluis of Borgbrug

Tijdens de volledige afsluiting van de Driebondsbrug wordt het verkeer omgeleid. Kom je vanaf Ring Oost en wil je naar Assen/Drachten of Hoogezand, dan rijd je om via afrit 2 Delfzijl. Via de Rijksweg, Damsterdiep en de Europaweg vervolg je de route.

Kom je vanaf de zuidelijke ringweg (N7) of vanaf de A7 vanuit Hoogezand, dan wordt je omgeleid via afrit 1 Meerstad en rijd je om via de Meerstadlaan, de Borgbrug en de Rijksweg (N360). Op onderstaande kaart zie je de afsluiting en de omleidingsroutes.

Nieuw bedieningssysteem

De werkzaamheden zijn onderdeel van het nieuwe bedienings- en besturingssysteem voor de Driebondsbrug. Sinds 17 februari 2022 wordt de Driebondsbrug over het Eemskanaal niet meer regulier bediend. Uit testen en daarop volgend nader onderzoek begin februari is gebleken dat de software die de bediening aanstuurt, niet goed werkt. Reden voor Rijkswaterstaat te stoppen met de normale bediening en over te gaan op bediening op afspraak voor bijzondere transporten en zeevaart. Na de werkzaamheden in november en december is volgens verwachting vanaf half december de reguliere bediening van de Driebondsbrug weer mogelijk.