Bereikbaarheid & Verkeer

Vanaf maandag een hoop afsluitingen in en rond Groningen

Dat er in Groningen aan de weg wordt gewerkt is inmiddels wel duidelijk. Maar vanaf maandag zijn er wel erg veel verschillende afsluitingen in en rond Groningen. We zetten ze voor je op een rij.


Leestijd: 2 minuten

Vanaf maandag een hoop afsluitingen in en rond Groningen
Vanaf maandag een hoop afsluitingen in en rond Groningen

Afrit 36 van A7 naar Martini Ziekenhuis afgesloten

Vanaf maandag 17 april 22.00 tot maandag 4 september 06.00 uur is afrit 36 Groningen-West vanaf de A7 afgesloten. De afrit wordt opnieuw ingericht voor project Aanpak Ring Zuid. Het deel van de afrit naar de Ring West (N370) blijft wel open. 

Verkeer vanaf de A7 naar het Martini Ziekenhuis of naar de rest van Corpus den Hoorn, kan omrijden via het Julianaplein, de A28 en dan afrit 39 Groningen-Zuid nemen. Voor ambulances en andere hulpdiensten met spoed is er een tijdelijke afrit gemaakt bij de Paterswoldseweg.

Fietsonderdoorgang Hoogkerk dicht

Vanaf maandag 17 april om 07:00 uur tot 26 april om 16:00 uur is de fietsonderdoorgang onder de A7 bij Hoogkerk dicht. Er wordt gewerkt aan schadeherstel van het viaduct, waarbij water gebruikt wordt. Fietsers kunnen er dan niet langs omdat zij anders nat worden. Bussen kunnen nog wel door de onderdoorgang rijden.

Rijstrook dicht op de A7 Hoogkerk-Groningen

Van maandag 17 april 22.00 uur tot vrijdag 12 mei 22.00 uur is er één rijstrook dicht op de A7 van Hoogkerk tot Groningen-West. De verwachting is dat deze afsluiting zorgt voor files en daarmee extra reistijd voor het verkeer op de A7. Groningen Bereikbaar adviseert om te parkeren op P+R Leek en verder te reizen met de bus.

Peizerweg in één richting afgesloten

Van maandag 17 april 07.00 uur tot vrijdag 4 augustus 16.00 uur is de Peizerweg afgesloten voor verkeer richting de Paterswoldseweg. Het gaat om het gedeelte van de Admiraal de Ruyterlaan tot de Paterswoldseweg. De afsluiting geldt zowel voor auto's als voor fietsers. De andere richting op blijft de weg open.

Deel Petrus Campersingel voor auto’s richting noorden dicht

Vanaf 17 april tot en met 21 mei is een deel van de Petrus Campersingel voor autoverkeer richting het noorden dicht. Het gaat om het stuk tussen de Dirk Huizingastraat en het H.A. Kooykerplein. Fietsers kunnen wel doorrijden. 

Voor meer informatie over de afsluitingen en de omleidingsroutes kan je terecht op de website van Groningen Bereikbaar. 

Meer afsluitingen op de planning

Naast de bovenstaande afsluitingen, die allemaal vandaag beginnen, komen er de komende weken nog meer afsluitingen aan. Zo wordt onder andere de zuidelijke ringweg binnenkort in beide richtingen afgesloten. Ook de N7 is binnenkort dicht voor verkeer vanaf knooppunt Euvelgunne tot afrit 39 Westerbroek. Ook over deze afsluitingen is meer informatie te vinden op de website van Groningen Bereikbaar.