Bereikbaarheid & Verkeer

Veel afsluitingen deze zomer: waar kan ik wél langs?

Een zomer vol werkzaamheden is dit jaar geen understatement in Groningen. Wie met de auto door de stad moet, heeft het wel gezien: er is veel dicht en dus is het druk. Groningen Bereikbaar adviseert om, waar mogelijk, niet met de auto te gaan. Ook komen ze met tips voor als het niet mogelijk om de auto te laten staan. Die tips lees je hieronder.


Leestijd: 2 minuten

Foto | Groningen Bereikbaar
Foto | Groningen Bereikbaar

Assen – Drachten

Tussen Drachten en Assen rijd je deze zomer gewoon via de A7, het Julianaplein en de A28. Verkeer vanuit Assen richting Groningen komt op de A28 wel de afgesloten rijstrook tegen ter hoogte van Groningen-Zuid. Er blijft één rijstrook open, maar houd rekening met een langere reistijd. 

Drachten/Assen – Hoogezand

Verkeer van Drachten naar Hoogezand en andersom komt op Ring Zuid een afsluiting tegen. Zij worden omgeleid via de Europaweg. Dit betekent voor verkeer vanuit Drachten via afrit 37 Groningen-Europapark en voor verkeer vanuit Hoogezand via afrit 39 Westerbroek. 

Uit de richting Assen kan je via de overgebleven rijbaan op de A28 naar het Julianaplein rijden en vanaf daar naar de zuidelijke ringweg. En zo rij je ook via de Europaweg (afrit 37) naar de A7. 

Drachten – Groningen-West/Winsum/Eemshaven

Verkeer vanuit Drachten kan niet van de A7 direct naar Ring West. Je kan dan bij Hoogkerk (afrit 35) van de A7 af en via het Hoendiep naar de westelijke ringweg rijden. Zo kun je verder naar de westelijke stadswijken, naar Zuidhorn of via de noordelijke ringweg verder naar Winsum of Eemshaven. 

De andere kant op (vanuit het noorden naar Drachten of Julianaplein) kan gewoon via Ring West.

Verkeer uit Assen en Hoogezand naar het noorden kunnen via hun normale route rijden. Voor Assen via de westelijke ringweg en voor Hoogezand de oostelijke ringweg. Hier zijn geen afsluitingen, maar er zijn wel afgesloten rijstroken op de A28 of Ring Oost. 

Afbeelding | Groningen Bereikbaar

Meer afsluitingen

Maar er is meer. Deze zomer wordt in Groningen op meerdere plekken tegelijk aan de weg gewerkt. Het advies van Groningen Bereikbaar: check voor vertrek. Pak de fiets of het OV waar dat kan. Toch met de auto? Maak gebruik van een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad. 

Weten wat er nog meer is afgesloten? Check de pagina Wat is dicht en wat is open?