Bereikbaarheid & Verkeer

Verkeersbeeld rond Groningen stemt Groningen Bereikbaar tevreden

Groningen heeft behoorlijk goed leren leven met de werkzaamheden aan de ringwegen en het verkeersgedrag is aangepast. Het verkeersbeeld afgelopen week, van donderdag 20 juni tot en met nu, ‘was normaal tot rustig te noemen’. Maar we moeten dit gedrag nog wel even goed volhouden: “Nog negen weken te gaan!’, zo schrijft Groningen Bereikbaar.


Leestijd: 1 minuut

Het verkeersbeeld van donderdag 20 juni was normaal tot rustig te noemen. Op de bekende locaties was er sprake van vertraging, maar nergens liep deze vertraging op tot meer dan 8 minuten.

“Over het gehele netwerk zien we dat het al wat rustiger wordt. Mensen pakken met mooi weer vaker de fiets of hebben al vakantie. Het blijft wel druk op Emmasingel en Stationsweg. In oostelijke richting door de afsluiting van de Visserbrug, in westelijke richting door het afsluiten toerit Oosterpoort”, aldus Groningen Bereikbaar.

Nog maar negen weken

“De oproep om de auto te laten staan en waar dat kan met fiets, bus of trein te reizen blijft staan. Wel willen we ook van deze gelegenheid gebruikmaken om iedereen die zijn/haar reisgedrag aanpast vanwege Operatie Ring Zuid te bedanken en aan te moedigen: ga zo door, nog iets minder dan 9 weken!”.

Boven: het Julianaplein op weg naar voltooiing. (Foto: Groningen Bereikbaar)