Bereikbaarheid & Verkeer

Verplaatsing Brailleweg in Groningen van start

Vanaf 10 januari begint Aanpak Ring Zuid met het verplaatsen van de Brailleweg. Ook de riolering wordt dan vervangen. De werkzaamheden duren tot half maart. Tot die tijd is het fietspad langs het kanaal tussen de Parkweg en de fietstunnel dicht.


Leestijd: 1 minuut

Verplaatsing Brailleweg in Groningen van start
Verplaatsing Brailleweg in Groningen van start

De wegwerkers beginnen met het verwijderen van het asfalt en de wegfundering. Daarna brengen ze definitieve riolering aan. Ter hoogte van de nieuwe Julianabrug wordt een gedeelte van de definitieve Brailleweg aangebracht. Men maakt ook een tijdelijke aansluiting met het Emmaviaduct. Later brengen de wegwerkers hier de definitieve indeling aan.

De werkzaamheden beginnen op dinsdagochtend 10 januari (6.00 uur) en duren tot woensdagavond 15 maart (22.00 uur). Er wordt alleen overdag gewerkt, wat betekent dat omwonenden geluidsoverlast kunnen ondervinden van vrachtwagens.

Van 10 januari tot en met 15 maart is het fietspad vanaf de Parkbrug tot aan de Amaliatunnel (fietstunnel) dicht. De fietstunnel is wel open. Groningen Bereikbaar heeft daarom een fietskaart gemaakt, waarop fietsers kunnen zien welke fietsroutes in het zuiden van de stad Groningen beschikbaar zijn tot in ieder geval 3 februari.