Bereikbaarheid & Verkeer

Viaduct bij Paterswoldseweg wordt 'juweeltje’ dankzij rode baksteen

Een viaduct is vaak een noodzakelijk kwaad om een belangrijke weg over te komen. Maar het ene viaduct is het andere niet, en sommige kunnen ook heel fraai zijn. Bij het nieuwe viaduct dat in aanbouw is over de Paterswoldseweg in Groningen hebben de ontwerpers ook oog gehad voor schoonheid. Er worden namelijk rode bakstenen ingezet. Komende week plaatst de aannemer de eerste panelen met bruinrode bakstenen. De Paterswoldseweg en de Muntinglaan moeten hiervoor drie dagen worden afgesloten.>>


Leestijd: 1 minuut

Viaduct bij Paterswoldseweg wordt 'juweeltje’ dankzij rode baksteen
Viaduct bij Paterswoldseweg wordt 'juweeltje’ dankzij rode baksteen

Of het nieuwe viaduct inderdaad ook fraai is, kan iedereen zelf volgende week al beoordelen, want dan zijn de bakstenen geplaatst.

In verband met de plaatsing van de metselwerkpanelen zijn de Paterswoldseweg en de Muntinglaan bij het viaduct komende week drie dagen gesloten voor autoverkeer. Dat is van maandagochtend 6 december (7.00 uur) tot woensdagavond 8 december (18.00 uur). Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs.

De afgelopen periode hebben medewerkers van de aannemer al liggers geplaatst op de noordzijde van het nieuwe viaduct. De komende weken bouwen ze dit deel van het viaduct af. Tot en met februari zijn ze aan het werk bovenop het viaduct. Er komt riolering en putten en er komen lichtmasten en barriers. Eind maart 2022 kan het verkeer over het nieuwe deel rijden.

Bron en meer informatie: Aanpakringzuid.nl Bouw viaduct over Paterswoldseweg.

Foto boven:  Voorbeeld van de rode baksteenpanelen die nu al zijn aangebracht op het viaduct Brailleweg in De Wijert (Foto: Aanpak Ring Zuid, John Brouwer).