Bereikbaarheid & Verkeer

Video | Rijstrook A7 dicht: lange files verwacht

Verkeer dat gebruik maakt van de A7 tussen Hoogkerk en Groningen-West zal te maken krijgen met drukte op de weg. Vanaf maandag 17 april is er hier een rijstrook afgesloten. Dit zal naar verwachting files veroorzaken en zorgen voor extra reistijd.


Leestijd: 1 minuut

Opnieuw lange file op A7 richting stad: “werk thuis als dat kan”
Opnieuw lange file op A7 richting stad: “werk thuis als dat kan”

In maart was ook al één rijstrook dicht op dit deel van de A7. Toen ontstonden er files op de A7 tot aan Leek. Daarom adviseert Groningen Bereikbaar automobilisten de auto op P+R Leek (afrit 34) te parkeren en vanaf daar verder te reizen met de bus. De bus mag over de vluchtstrook en rijdt zo de file voorbij. Ook kunnen thuiswerken of het reizen met de fiets volgens Groningen Bereikbaar helpen om files te voorkomen.

De afsluiting duur van maandag 17 april 22.00 uur tot en met vrijdag 12 mei 22.00 uur.

Toerit Hoogkerk richting Groningen
Op maandag 17 april wordt ook de toerit vanaf Hoogkerk naar de A7 richting Groningen afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de af- en toerit 34a bij Westpoort. Daar kunnen auto’s keren en zo terugrijden de A7 op richting Groningen. De toerit Hoogkerk gaat op vrijdag 23 juni 22.00 uur weer open.

Afrit 36 Groningen-West
Tegelijkertijd gaat ook afrit 36 Martini dicht. Dit is de afrit voor verkeer vanaf de A7 naar onder andere het Martini Ziekenhuis. Zij kunnen omrijden via het Julianaplein, de A28 en afrit 39 Groningen-Zuid. De afrit 36 is voor langere tijd dicht: op maandag 4 september kan verkeer er weer gebruik van maken.