Bereikbaarheid & Verkeer

Vondellaan vanaf 18 september dicht van rotonde tot Ketwich Verschuurlaan

De werkzaamheden aan de Vondellaan gaan vanaf maandag 18 september een nieuwe fase in. Tot en met 22 december is de Vondellaan dicht tussen de rotonde bij de Van Iddekingeweg en de Van Ketwich Verschuurlaan. De rotonde zelf blijft nog tot 6 november afgesloten.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Groningen Bereikbaar
Foto | Groningen Bereikbaar

Het deel tussen de Brailleweg en de Van Iddekingeweg is inmiddels opnieuw ingericht en gaat op 18 september weer open voor verkeer.

Afbeelding | Groningen Bereikbaar

Omleidingen

Autoverkeer tussen het centrum en de Van Ketwich Verschuurlaan kan omrijden via de Paterswoldseweg. Fietsers worden via de Van Lenneplaan geleid.

Bussen via bypass langs rotonde

Tot 6 november is de rotonde nog dicht voor verkeer. Voor de bussen wordt een tijdelijke bypass aangelegd tussen de Van Iddekingeweg en de Vondellaan, aan de noordwestzijde van de rotonde. Deze is voor de bussen in beide richtingen. Zij kunnen tot 22 december niet over het zuidelijke deel van de Vondellaan rijden, maar gaan via de Van Lenneplaan.

Herinrichting Vondelllaan

De Vondellaan krijgt een nieuwe inrichting omdat het verkeer op deze weg gaat toenemen. Vanaf 17 juli wordt al gewerkt aan de noordzijde van de weg. Op maandag 18 september is dit deel klaar en weer beschikbaar voor het verkeer.

Ook de rotonde bij de Van Iddekingeweg wordt op dit moment heringericht. De rotonde is daarom nog tot 6 november 07.00 uur dicht.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan de Vondellaan op vrijdag 22 december volledig afgerond.