Bereikbaarheid & Verkeer

Waterloolaan krijgt tweerichtingsverkeer; op termijn nieuwe inrichting die past bij sfeer nieuwe Zuiderplantsoen

Uiterlijk op 26 augustus 2019 wordt de Waterloolaan (bij de Hereweg) opengesteld voor tweerichtingsverkeer. De Waterloolaan blijft net zo breed als nu, maar krijgt over de hele lengte tweerichtingsverkeer.  Dat meldt de website aanpakringzuid.nl


Leestijd: 1 minuut

Waterloolaan zaterdag hele dag afgesloten
Waterloolaan zaterdag hele dag afgesloten

De komende tijd gaat Combinatie Herepoort aan de slag om de weg hiervoor aan te passen. Ook worden er maatregelen genomen om sluipverkeer tegen te gaan. De plannen zijn gemaakt in nauwe samenwerking met het Wijkcomité Herewegbuurt en een aantal bewoners uit verschillende straten.

In de plannen voor de ombouw van de zuidelijke ringweg verandert ook een aantal omliggende straten, zoals de Waterloolaan. De Waterloolaan blijft net zo breed als nu, maar krijgt over de hele lengte tweerichtingsverkeer. Aan het einde van de ombouw van de zuidelijke ringweg krijgt de Waterloolaan haar definitieve nieuwe inrichting. Die inrichting past bij de sfeer van het aan te leggen Zuiderplantsoen.

Daarop vooruitlopend wordt de straat nu alvast ingericht voor tweerichtingsverkeer. Dat is nodig omdat de Kempkensberg na de zomervakantie wordt afgesloten, vanwege de aanleg van de bouwkuip voor de verdiepte ligging. Via de Waterloolaan blijven DUO/Belastingdienst en de nabijgelegen woningen vanaf de Hereweg bereikbaar. De maximumsnelheid blijft 30 km/uur. Omdat bewoners en bezoekers straks niet meer (half) op de weg mogen parkeren, komen er meer parkeervakken.

Voor meer informatie en vervolg: klik hier  

(Foto: Raymond Bos, Aanpak Ring Zuid).