Bereikbaarheid & Verkeer

Werkzaamheden 2023 rond Lübeckweg, Europaweg en Euvelgunnerbrug

In deelgebied Oost (ten oosten van de Europaweg) gaat Aanpak Ring Zuid dit jaar de meeste werkzaamheden afronden. Zo zullen er onder andere werkzaamheden worden afgerond bij de voormalige Lübeckweg, de Europaweg en de Euvelgunnerbrug.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe oprit en afrit bij voormalige Lübeckweg

Op de plek waar in het verleden de Lübeckweg lag, wordt gewerkt aan een nieuwe oprit en een nieuwe afrit. De oprit is voor verkeer vanaf de Bornholmstraat richting het Julianaplein. De afrit is bedoeld voor automobilisten die vanaf Hoogezand komen en naar de Europaweg of de Bornholmstraat willen. Deze werkzaamheden duren tot eind mei.

Aanleg fietspad langs Europaweg

Langs de Europaweg wordt de komende maanden een nieuw fietspad aangelegd. Deze loopt aan de westzijde van de Europaweg, vanaf de ringweg tot aan de Boumaboulevard. Eind februari wordt één rijststrook afgesloten aan de westzijde van de Europaweg. Dit duurt tot ongeveer half mei. In mei wordt een faunapassage aangelegd onder de oprit van de Europaweg richting het Julianaplein. De oprit is dan tijdelijk afgesloten.

Euvelgunnerbrug

Tijdens de zomerstremming van 2022 is de weg tussen de Europaweg en Euvelgunne verbreed en opnieuw ingericht. Voor de verbreding van de zuidelijke ringweg wordt ook de Euvelgunnerbrug breder gemaakt.

Eind april gaat Aanpak Ring Zuid het beweegbare deel van het brugdek (de val) uithijsen om de hefconstructie te verwijderen. Het brugdek wordt daarna leeg weer teruggeplaatst en is daardoor een tijdje niet bedienbaar. Er worden momenten ingepland waarop het brugdek wordt opgetild, zodat het vaarverkeer er langs kan. 

Tijdens de zomerstremming van 2023 wordt een nieuw beweegbare brugdeel geplaatst, de apparatuur voor de bediening vervangen en de andere technische installaties geïnstalleerd en getest.

Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat