Bereikbaarheid & Verkeer

Werkzaamheden spoor Leeuwarden; geen sneltreinen naar Groningen

Vanaf volgende week werkt ProRail aan het spoor bij station Leeuwarden. Vooral reizigers tussen Leeuwarden en Harlingen, Stavoren en Akkrum hebben met de werkzaamheden te maken, maar ook op het stuk tussen Leeuwarden en Hurdegaryp rijden van 17 juni tot en met 20 juni bussen in plaats van treinen. 


Leestijd: 1 minuut

Foto | Groningen Bereikbaar
Foto | Groningen Bereikbaar

Op de trajecten Leeuwarden-Akkrum, Leeuwarden-Sneek en Leeuwarden-Harlingen rijden bussen in plaats van treinen van maandag 17 juni tot en met 9 juli. Van maandag 17 juni tot en met donderdag 20 juni en op dinsdag 9 juli rijden er geen treinen tussen Leeuwarden en Hurdegaryp. Arriva zet stop- en snelbussen in. Deze dagen rijden er ook geen sneltreinen tussen Leeuwarden en Groningen. Wel rijden er stoptreinen tussen Hurdegaryp en Groningen. Lees meer op de website van Arriva

Gevolgen voor de treinreis van en naar Groningen

  • Er rijden stop- en snelbussen tussen Leeuwarden en Hurdegaryp.
  • Geen sneltreinen tussen Leeuwarden en Groningen. Wel stoptreinen tussen Hurdegaryp en Groningen.
  • Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd van 15-30 minuten. 
  • Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

Geldig vervoersbewijs

Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig, zoals een ov-chipkaart, een pinpas of een kaartje. Je kunt in- en uitchecken bij de in- en uitcheckpalen op het station.

Reisplanner

Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva-app of in de reisplanner op www.arriva.nl, via OV-reisinformatie: 0900 – 9292 (€0,90 p.m.). De dienstregeling van de treinvervangende bussen is te vinden op de website van Arriva.

Werkzaamheden bij Leeuwarden

ProRail gaat onder meer sporen vernieuwen, ze halen overbodige wissels weg en breiden de bovenleiding uit. Zo maken ze het spoor ‘robuuster’ en is er minder kans op storingen. Het spoor bij Leeuwarden wordt klaargemaakt voor de toekomst. Bijvoorbeeld om een extra trein te kunnen laten rijden van en naar Sneek. Lees meer over het project op de website van ProRail.