Bereikbaarheid & Verkeer

Zó reis je makkelijk en snel naar Noorderzon

Het is zover; vandaag begint Noorderzon, het jaarlijks terugkerend festival in het Noorderplantsoen. Elf dagen lang is er overdag én ’s avonds veel te zien en beleven in het plantsoen. Ga jij een kijkje nemen? Groningen Bereikbaar geeft tips over hoe je het beste naar Noorderzon reist.


Leestijd: 1 minuut

 • Op de fiets of te voet
  Het festival vindt plaats in het Noorderplantsoen en is daarom het beste te bereiken met de fiets of lopend. Rondom het plantsoen zijn meerdere fietsparkeerplekken waar je je fiets kunt stallen. Niet alleen is dit de meest flexibele reisoptie, je bent ook nog eens duurzaam bezig als je met de fiets of lopend komt.
 • Met het openbaar vervoer
  Het Noorderplantsoen is goed bereikbaar met het ov. Reis je met de trein? Dan is het nog een klein stukje naar het plantsoen. Vanaf het Hoofdstation loop je in vijftien minuten naar het festivalterrein, vanaf Station Noord in zes minuten.

  Voor de ingang van het plantsoen, aan de Nieuwe Ebbingestraat, stoppen meerdere buslijnen. Kijk op de website van Qbuzz voor de exacte dienstregeling.
 • Reis via een P+R
  Rond de stad Groningen liggen zeven P+R-terreinen waar je gratis je auto kan parkeren. Vanaf de P+R’s rijden bussen naar onder andere het Hoofdstation en weer terug. Inchecken gaat gemakkelijk met je ov-chipkaart of bankpas. Reis je samen? Dan kun je een voordelig P+R-kaartje kopen voor zes euro. Hiermee reis je met maximaal vijf personen heen en terug.
 • Noorderzon Downtown
  Niet alleen in het Noorderplantsoen, maar ook in de binnenstad is Noorderzon te vinden. Ook voor deze locaties geldt dat je het beste met de fiets of lopend kunt gaan. Daarnaast sta je, als je met de trein of bus reist, binnen een paar minuten in het centrum.