Bereikbaarheid & Verkeer

Zomer vol wegwerkzaamheden voor de boeg

De werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen gaan deze zomer onverminderd door. Sterker nog: Aanpak Ring Zuid gooit er nog een schepje bovenop. Er komen een paar grote klussen aan.


Leestijd: 2 minuten

In de zomer is er veel minder autoverkeer op de weg. Daarom worden veel wegwerkzaamheden juist in de zomermaanden gepland. Dit beperkt de hinder voor het autoverkeer en leidt minder snel tot grote opstoppingen.

Euvelgunnerbrug

Een van de grootste werkzaamheden deze zomer is het vervangen van de hoge Euvelgunnerbrug. Deze brug gaat over het (nieuwe) Winschoterdiep en ligt ten oosten van de Europaweg. De brug moet in zijn geheel worden vervangen. De oostzijde van de zuidelijke ringweg is hiervoor deze zomer langere tijd afgesloten.

A7 West

Het verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten naar de stad heeft het afgelopen half jaar al te maken gehad met wegversmallingen en afsluitingen. Aanpak Ring Zuid is er bezig met het definitief inrichten van de weg. In de zomer worden de werkzaamheden daar hervat. Begin september is de herinrichting klaar.

Vrijheidsplein/Ring West

Op dit moment is de verbindingsboog voor verkeer vanaf Julianaplein naar Ring West dicht. Er wordt gebouwd aan een nieuwe verbindingsboog. Deze moet – voor hij weer open gaat op 17 juli – nog worden aangesloten op de rest van de westelijke ringweg. In de week van 10 tot 17 juli kan daarom ook het verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten niet de westelijke ringweg op.

A28

Vorige zomer is de westzijde van de A28 definitief ingericht. Deze zomer is de oostzijde van de weg aan de beurt. Dat is dus de rijbaan voor het verkeer richting de stad. Tijdelijk zijn er hierdoor minder rijstroken beschikbaar.

Volgende week volgt er meer gedetailleerde informatie over de wegafsluitingen en omleidingsroutes. Omdat het gaat om veel verschillende afsluitingen, elk met hun eigen periode, adviseert Groningen Bereikbaar om voor vertrek je route te checken. Dat kan bijvoorbeeld op de vernieuwde Slimme Kaart van Groningen Bereikbaar. Op de pagina ‘Wat is dicht?’ zie je in één oogopslag welke verbindingen op dit moment wel en niet beschikbaar zijn.