Economie

220.000 euro beschikbaar voor energietransitie en verduurzaming Noord-Nederland

Shell stelt 220.000 euro aan subsidie beschikbaar ten behoeve van de energietransitie en verduurzaming in Noord-Nederland. Bedrijven en initiatieven kunnen tussen 7 en 21 november een aanvraag doen voor maximaal 10.000 euro via platform MAEX. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

Het geld is beschikbaar voor bedrijven en initiatieven die ofwel actief zijn in de energietransitie, of actief aan de slag willen met verduurzaming.  In totaal is er 220.000 beschikbaar. 

Subsidie Energietransitie

Bedrijven en initiatieven die actief zijn op het gebied van de energietransitie en die hun organisatie willen versterken en/of professionaliseren, komen in aanmerking voor de subsidie Energietransitie. Voorbeelden zijn energiecoöperaties, ecodorpen of initiatieven die duurzame diensten bieden. Het geld kunnen zij gebruiken voor bijvoorbeeld promotie, het opleiden van vrijwilligers of personeel, het organiseren van bijeenkomsten of het inrichten van administratiesystemen. 

Subsidie Verduurzaming

Initiatieven die het energieverbruik van hun locatie of activiteiten willen verduurzamen, komen in aanmerking voor de subsidie Verduurzaming. Deze subsidie is gericht op initiatieven die maatregelen willen nemen of advies willen inwinnen om energie te besparen. Hierbij kan je denken aan activiteiten als het verduurzamen van de locatie of mobiliteit of het inhuren van een energieadviseur. 

De gevraagde donatie bedraagt maximaal 2.400 euro voor initiatieven zonder ANBI-status en maximaal 10.000 euro voor initiatieven met ANBI-status. De donatie dient binnen vier maanden na toekenning uitgegeven te worden, en moet verantwoord worden middels het plaatsen van een nieuwsbericht op het MAEX-platform. Daarvoor is het aanmaken van een MAEX-profiel verplicht.

Digitale MeetUp

Voor deze impuls werkt Shell nauw samen met MAEX, een online platform dat efficiënt kleinschalige en eenmalige gelddonaties kan doen. Op donderdag 19 oktober organiseren de partijen een digitale MeetUp over de impuls. Tijdens deze meeting wordt de aanvraagprocedure toegelicht en kun je vragen stellen. Aanmelden kan via de website van MAEX. Daar is ook meer informatie te vinden over de regeling.