Economie

Partnerbijdrage

Zelf een poster ontwerpen en laten drukken: drie tips

De mooiste posters laten drukken, hoe doe je dat? Niet alleen is het belangrijk het juiste ontwerp te maken om je doelgroep te raken, maar daarna moeten de posters ook nog gedrukt worden. En natuurlijk wil je dat het op een mooi papiertje wordt gedrukt. Hieronder geven we je 3 tips om de mooiste posters eenvoudig online te laten drukken.


Leestijd: 1 minuut

Zelf een poster ontwerpen en laten drukken: drie tips
Zelf een poster ontwerpen en laten drukken: drie tips

Om je ontwerp voor de poster zo mooi mogelijk op het papier te krijgen is de juiste papiersoort van groot belang. Komt je poster binnen te hangen? Kies dan voor een mooie milieuvriendelijke papiersoort zoals Biotop. Deze papiersoort is ongestreken, ruw dus, en heeft een mooie textuur waardoor je ontwerp nog meer opvalt. Ben je op zoek naar de traditionele papiersoort die gebruikt wordt voor flyers? Dan is een streken papiersoort zoals MC mat of MC glanzend de papiersoort van jouw keuze!

Wat is nou leuker dan een mooi ontworpen poster ontvangen per post? Een mooi ontworpen poster ontvangen die kruisslag gevouwen is natuurlijk! Maar ook wanneer je zelf posters laat drukken om te versturen is het verstandig de posters na het drukken kruisslag te laten vouwen. Zo kunnen de posters gemakkelijk worden verzonden in een normale envelop, zonder dat het ontwerp hier veel onder te lijden heeft.

De kracht van een poster zit in de korte tijd die iemand nodig heeft om te snappen wat er op de poster staat. Een poster voor een concert of als aankondiging voor een evenement hangt vaak op een plek waar je niet uitgebreid de tijd hebt om de poster te bestuderen. Een korte tekst aangevuld met een beeld doet het vaak goed, ook als de lezer maar enkele seconden heeft om de poster te lezen. Let er dus goed op bij het ontwerpen van je posters!

Heb je bovenstaande tips toegepast en ben je klaar om de mooiste posters online te laten drukken? Bij online drukkerij PeterPrint kan je eenvoudig online bestellen, en ook tijdens de coronacrisis wordt het drukwerk supersnel thuis of op kantoor bezorgd.