Economie

Partnerbijdrage

3 x budget tips voor de inrichting van je slaapkamer

Ben je van plan je slaapkamer een make-over te geven, maar heb je maar een klein budget te besteden? Of ben je net ingetrokken in je nieuwe huis en lopen de kosten zó de spuigaten uit, dat er weinig overblijft voor deze ruimte? Je slaapkamer stijlvol en functioneel inrichten met een strak budget hoeft niet moeilijk te zijn. Want met een beetje creativiteit en fantasie kom je al een heel eind en kun je je slaapkamer echt omtoveren tot sfeervolle en uitnodigende ruimte. Hieronder lees je drie budgetvriendelijke tips om je op weg te helpen met het inrichten van je slaapkamer.


Leestijd: 2 minuten

3 x budget tips voor de inrichting van je slaapkamer
3 x budget tips voor de inrichting van je slaapkamer

Maak voordat je gaat winkelen voor nieuwe meubels en accessoires, een inventaris op van wat je al hebt. Het zal je verbazen hoeveel spullen je kunt hergebruiken of op nieuwe manieren kunt inzetten. Maar sommige meubels zijn misschien wel toe aan vervanging en absoluut de investering waard, omdat ze essentieel zijn voor de ruimte. Denk hierbij aan een goed bed en ruime kledingkast. Want voldoende opbergruimte is niet alleen fijn voor je spullen, maar ook voor de rust in de kamer. Losse kledingstukken of andere accessoires die door de ruimte verspreid liggen, kunnen voor veel onrust zorgen en dat is het laatste wat je wil in je slaapkamer.

Als het op inrichten aankomt, mag je echt creatief zijn en ‘outside the box’ denken. Er zijn namelijk geen strikte regels waar je je aan hoeft te houden als het gaat om je interieur. Schilder bijvoorbeeld de bestaande nachtkastjes in een opvallende kleur. Zo kun je niet alleen geld besparen, maar heb je ook nog een leuk DIY-project. Of leg het kleed wat je eerst in je woonkamer had liggen, nu in de slaapkamer onder je bed neer voor een warmere sfeer.

Om je slaapkamer meer karakter te geven en stijlvol in te richten, kom je met wat leuke accessoires al een heel eind. Je kan dit overal en nergens halen natuurlijk, maar hoe leuk is het om een paar kringloopwinkels af te struinen? Wie weet tik je wel wat mooie items op de kop! Denk ook aan plaatselijke rommelmarkten of bezoek de online marktplaatsen voor leuke tweedehandse koopjes. Maar ook foto’s of posters kun je laten printen en in een lijst aan de muur ophangen. Dat is sowieso veel voordeliger dan kunst aan de muur en geeft de ruimte direct meer sfeer.

Kortom, je hoeft geen fortuin uit te geven om je slaapkamer stijlvol in te richten. Succes!