Economie

Partnerbijdrage

4 redenen voor een energielabel voor je bedrijfspand

Een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen is om verschillende redenen interessant. De belangrijkste reden om een energielabel voor je bedrijfspand aan te vragen is om te voldoen aan de verplichting. Maar er zijn ook genoeg andere redenen te bedenken om als pandeigenaar een energielabel bedrijfspand aan te vragen.


Leestijd: 1 minuut

Het aanvragen van een energielabel wordt door veel pandeigenaren gedaan om te voldoen aan de verplichting. De verplichting geldt sinds 2015 bij verhuur of verkoop van je bedrijfspand. Als je niet beschikt over een geldig energielabel riskeer je een flinke boete die kan oplopen tot duizenden euro’s. Een energielabel is verplicht voor: winkelpanden, kantoren, bedrijfsverzamelgebouwen, horecapanden, medische panden, verkoopruimten en bedrijfsunits.

Een energielabel geeft potentiële huurders of kopers inzicht in de energieprestaties van het bedrijfspand. Indien het bedrijfspand een gunstig energielabel heeft kan dit zeker gunstig zijn voor de verkoop of verhuur van het pand. Tegenwoordig zien we ook dat duurzame bedrijfspanden met een groen energielabel sneller worden verkocht.

Als je een energielabel aanvraagt dan is er een fysieke opname nodig om de duurzaamheid van een bedrijfspand te inspecteren. Dit wordt gedaan door een EPA-U adviseur. De term EPA-U staat voor EnergiePrestatieAdvies voor Utiliteitsbouw. Na de opname worden alle genoteerde gegevens uitgewerkt tot een energieprestatie rapport met daarin natuurlijk het energielabel. Maar je vind in dit rapport ook maatregelen waarmee je kunt besparen op de energiekosten.

Duurzaam ondernemen is tegenwoordig enorm hip. Veel bedrijven willen dan ook een duurzaam imago. Als je bedrijfspand een energielabel-A heeft en je het energielabel ophangt bij de ingang dan zorgt dat voor een duurzaam imago.

Wil je een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een BRL-9500 gecertificeerd bedrijf. Bedrijfsenergielabels BV is zo’n gecertificeerd bedrijf en levert geldige energielabels voor bedrijven. Een nieuw energielabel is 10 jaar geldig.