Economie

Partnerbijdrage

4 tips voor het kopen van een trampoline  

Een trampoline kopen is dus niet eenvoudig. Maar je moet gewoon de tijd nemen en volhardend zijn. Zo kun je alle belangrijke eigenschappen van de verschillende soorten trampolines bestuderen en nadenken over wat je echt wilt en nodig hebt. Net als bij elke andere grote aankoop moet je rekening houden met bepaalde factoren die een grote invloed hebben op je keuze voor een trampoline. Hier zijn een paar tips die je beslissing veel gemakkelijker zullen maken.


Leestijd: 2 minuten

4 tips voor het kopen van een trampoline  
4 tips voor het kopen van een trampoline  

Er zijn momenteel veel verschillende trampolinevormen beschikbaar, waaronder ronde , rechthoekige en meerzijdige trampolines. De keuze hangt in grote mate af van de grootte en vorm van je tuin, maar ook van het ervaringsniveau van de springers. Ronde trampolines behoren tot de meest populaire en veelzijdige trampolines, omdat ze het gemakkelijkst in een tuin kunnen worden geplaatst, omdat ze niet veel ruimte in beslag nemen. Ondertussen kunnen rechthoekige trampolines worden opgesteld in krappe hoeken of smalle ruimtes in je tuin, op terrassen of naast schuttingen.

Wil je een trampoline kopen alleen voor je kinderen, of wil je er ook plezier aan beleven? Dit is een van de eerste vragen die je jezelf moet stellen, aangezien dit van invloed is op zowel de grootte als de gewichtslimiet van de trampoline. Over het algemeen is een kleine trampoline voldoende voor kleine kinderen en peuters, terwijl modellen met een groter springoppervlak worden aanbevolen voor tieners en volwassenen. Hetzelfde geldt voor de gewichtslimiet. Het wordt aanbevolen dat trampolines voor volwassenen een gewichtslimiet hebben van minimaal 130 kg. Hierdoor kunnen volwassenen de trampoline veilig gebruiken, de duurzaamheid vergroten en de beste rebound-eigenschappen van de trampoline zelf bieden.

Een kwalitatief hoogwaardige trampoline onderscheidt zich door de kwaliteit van zijn springmat en veren. De springmat moet gemaakt zijn van de hoogste kwaliteit en gecertificeerde materialen die geen gifstoffen bevatten en een hoge mate van duurzaamheid en weersbestendigheid bieden. Het moet brand- en uv- bestendig zijn en op de juiste manier aan de veren worden gehangen, zodat het gelijkmatig gespannen is. Hoogwaardige veren zijn gemaakt van duurzame materialen die zorgen voor een passend niveau van elasticiteit, een laag geluidsniveau en een verhoogde rebound, met minimale effecten op het lichaam.

Zoals hierboven vermeld, zal de leeftijdsgroep van de springers een grote invloed hebben op je keuze voor een trampoline, maar je moet er vooral voor zorgen dat deze in de ruimte in je tuin past. Kun je zich voorstellen dat je een trampoline koopt en ontdekt dat deze te groot is om in je tuin te plaatsen? Trampolines van 3,6 meter behoren momenteel tot de meest populaire, omdat ze een voldoende groot springoppervlak bieden maar niet te veel ruimte innemen. Als je een kleinere tuin hebt, is het verstandig om een ​​kleinere trampoline te kopen, met een afmeting tussen de 2,4 en 3,0 meter, zeker als je bedenkt dat je extra ruimte rondom de trampoline nodig hebt. Heb je een grote tuin, dan is een grotere trampoline geen probleem, tot wel 4 meter of meer.