Economie

Partnerbijdrage

4 tips voor het kopen van klinken voor je deuren

Ben je bijna klaar met je thuisproject? Waarschijnlijk is het kiezen van deurklinken een van de uiteindelijke beslissingen die je moet nemen. De handvaten lijken misschien niet belangrijk maar dragen toch wel degelijk bij aan de charme van het huis. Ze moeten daarom worden geselecteerd in overeenstemming met je inrichting, de omgeving en je budget. Als je deurbeslag gaat kopen, moet je de onderstaande tips daarom in gedachten houden.


Leestijd: 2 minuten

4 tips voor het kopen van klinken voor je deuren
4 tips voor het kopen van klinken voor je deuren

Een belangrijk aspect waarmee rekening moet worden gehouden, is het verschil tussen hendels en knoppen. De eerste is te vinden in een uitgebreide reeks ontwerpen, stijlen en afwerkingen, handig voor de smaak van elke huiseigenaar. Deze zijn ook gemakkelijker te bedienen omdat ze minder kracht nodig hebben om te worden geopend, wat vooral handig is voor de oudste en jongste gezinsleden en voor mensen met een handicap. Die laatste is daarentegen al langer op de markt dan de hendels. Ze zijn ook geëvolueerd in termen van stijl en ontwerp, maar worden verondersteld eenvoudiger te zijn in vergelijking met de hendels. Je uiteindelijke keuze hangt echter zeker af van je behoeften en de algehele woninginrichting.

Afgezien van het zoeken naar mooi uitziende hardware, is het van cruciaal belang dat het materiaal zeer duurzaam is, aangezien van je wordt verwacht dat je de knoppen gedurende een lange periode gebruikt. De beste methode om het juiste materiaal te selecteren, is om het aan te passen aan je klimaat, aangezien niet alle materialen bestand zijn tegen verschillende klimaatomstandigheden. Huiseigenaren die in gebieden met een hoge luchtvochtigheid wonen, moeten bijvoorbeeld kiezen voor roestvrij staal, omdat dit materiaal bestand is tegen vocht. Chroom kan daarnaast een goede keuze zijn, terwijl je nikkel juist beter kunt overslaan.

Hoewel deurklinken als een klein detail worden beschouwd, is het essentieel dat ze passen in de algehele inrichting van de kamer. Als je kamer nogal traditioneel is ontworpen, is het niet logisch om een modern ogende handgreep te kiezen en vice versa. Bovendien zouden huiseigenaren die overal in hun huis identieke deuren hebben geïnstalleerd, moeten overwegen om één model voor allemaal te kiezen om consistent te zijn. Als je echter de monotonie wilt doorbreken, is het kiezen van een verschillend model handgreep voor alle deuren het perfecte alternatief, zolang je maar dezelfde stijl behoudt.

Het selecteren van de hardware is nog maar het begin, aangezien de volgende stap de deurfunctie zou zijn, aangezien ze niet allemaal op slot hoeven te zijn. Voor bijvoorbeeld de hal of de woonkamer is het vanzelfsprekend om te kiezen voor een niet-vergrendelbaar model van knop of hendel, aangezien deze deuren constant worden geopend en gesloten. Omgekeerd is het normaal om voor de badkamer en alle slaapkamers een vergrendelingsmodel van hendel of knop aan te schaffen om je privacy te behouden. Als het gaat om de voordeur, zorg er dan voor dat je, naast het kopen van een slotenset met sleutel, maximale veiligheid biedt.