Economie

Partnerbijdrage

5 redenen voor een vakantie in Groningen

Het is een feit; Groningen is een populaire provincie om naar op vakantie te gaan. Dat is ook niet zo gek, want Groningen heeft qua stad en natuur heel veel te bieden. Als je in Groningen woont, weet je dat natuurlijk al. Maar heb je zelf al eens toerist in eigen provincie gespeeld? En kom je van buiten Groningen, dan hebben we vijf goede redenen waarom je naar deze provincie je volgende vakantie wil boeken in een van de prachtige vakantiehuizen provincie Groningen.


Leestijd: 3 minuten

5 redenen voor een vakantie in Groningen
5 redenen voor een vakantie in Groningen

1. Volop vakantiehuizen

Om te beginnen zijn er volop mooie vakantiewoningen te vinden om je vakantie extra ontspannen en fijn te maken. De vakantiehuizen zijn te vinden op vakantieparken, maar ook in de vrije natuur of in dorpen en steden. Vakantiehuizen die aan het water liggen, zijn vaak voorzien van een steigerplaats en een eigen bootje waarmee je het waterrijke landschap kan gaan verkennen. Verblijf in een moderne vakantiewoning of kies juist voor een traditioneel uitziend Gronings boerderijtje. Net wat er het beste bij jou en je reisgezelschap past natuurlijk.

2. Bruisende stad

De hoofdstad van Groningen is natuurlijk Groningen. Dit is een bruisende stad met veel kunst, cultuur, terrasjes en andere uitgaansgelegenheden. Boek een vakantiehuis en maak een stedentrip naar de stad. Bezoek het Groninger Museum, maak een stadswandeling en ontdek de vele hofjes of kom tot rust in de Prinsentuin. Bezichtig de Martinitoren of wandel langs de Hoge der A en Lage der A waar de pakhuizen stille getuigen van een rijke geschiedenis zijn. Overigens kun je in de stad ook heerlijk winkelen en genieten van heerlijk eten.

3. Pittoreske natuur

Groningen staat uiteraard bekend om zijn pittoreske natuur. Als je een vakantiehuis in de natuur hebt gekozen, stap dan op een heldere avond als het donker eens naar buiten en kijk omhoog. Zoveel sterren zie je in de stad gewoonweg niet. Overdag geniet je er van natuurgebieden zoals de Wierden en Wadden. Bezoek bij Natuurpark Tussen de Venen de Heemtuin in Muntendam. Hier ontdek je de Groningse natuur, zoals deze echt is. En wat dacht je van Nationaal Park Lauwersmeer bij Lauwersoog waar je zomaar oerossen kan tegenkomen, maar ook vogels en prachtige planten. Je kan er wandelen, fietsen en zelfs varen met een fluisterboot. En dan hebben we het nog niet eens over ’t Roegwold, Noordlaarderbos en het Dollardgebied gehad. Bij de laatste kun je zelfs zeehonden spotten bij het bezoekerscentrum.

4. Wadlopen

Er gaan niets boven Groningen behalve dan nog een prachtig Waddengebied. Het Waddengebied is een nationaal park en is zelfs bij UNESCO ingeschreven als internationaal erfgoed. Die stilte, het ruisen van de wind, het krijsen van een meeuw, het stromende water… het is werkelijk een unieke plek om te zijn. Het bruist er van het leven, zoals vogels, vissen, krabbetjes en natuurlijk zeehonden. Het lijkt wel of de tijd hier even stilstaat… Ga daarom het Wad ontdekken met een gids tijdens een Wadlooptocht en je gaat helemaal anders naar dit gebied kijken. Bezoek overigens in het kader van de Wadden ook Zeehondencentrum Pieterburen, het opvangcentrum voor zeehonden. Hier ontdek je namelijk nog meer over het gebied en haar bewoners.

5. Fietsen en wandelen

Zoveel moois, dat wil je ervaren ter voet of per fiets. In de nationale parken en door het landschap heen zijn verschillende wandel- en fietstochten uitgezet. Fiets bijvoorbeeld een eigen route met behulp van de fietsknopen of wandel een vooraf uitgezette route door de natuur. De routes variëren in lengte en daarom zijn er altijd routes geschikt voor volwassenen en kinderen. Veel vakantiehuizen bieden de mogelijkheid om (gehuurde) fietsen veilig bij het huis te parkeren, zodat je deze gemakkelijk bij de hand hebt. Via de VVV, ANWB en Natuurmonumenten kun je je alvast voorbereiden op de routes die er te volgen zijn.

Veel te beleven

Waarom zou je dus een vakantiehuisje boeken in Groningen? Omdat er gewoonweg heel veel te zien en te doen is. Ontdek de Borgen van de oude jonkheren, ga naar Vesting Bourtange en geniet van de geschiedenis die hier tot leven komt, ga naar DoeZoo insektenwereld of Adventurepark Waddenfun en ontdek de natuur zonder sokken en schoenen bij het Blotevoetenpad Opende. En dat zijn lang nog niet alle bijzondere uitjes en bezienswaardigheden die de provincie Groningen te bieden heeft. Dan is het extra fijn om na zo een heerlijke dag in de natuur in een mooi vakantiehuisje in Groningen verder te genieten en je vast voor te bereiden op al het moois wat nog komen gaat.