Economie

Partnerbijdrage

7 dingen die je moet weten voordat je een roadtrip naar Duitsland maakt!

Plannen voor een roadtrip naar Duitsland? Zo ja, dan ben je ongetwijfeld enthousiast! Je kunt de cultuur verkennen en de bezienswaardigheden bekijken zonder alle stress van het vliegen. Bovendien is het een avontuur als geen ander! Maar voordat je aan je reis begint, zijn er 8 dingen waar je rekening mee moet houden. Lees verder om te lezen over welke dat zijn!


Leestijd: 3 minuten

7 dingen die je moet weten voordat je een roadtrip naar Duitsland maakt!
7 dingen die je moet weten voordat je een roadtrip naar Duitsland maakt!

Koop een internationaal rijbewijs (IDP)

Een IDP is vereist voor elke buitenlandse bestuurder die een voertuig bestuurt in Duitsland. Als je er nog geen hebt, zorg er dan voor dat je het voor je reis haalt, want het is nodig om legaal in Duitsland te kunnen rijden. Regel dit op tijd, zodat je niet last-minute nog van alles moet regelen! Oja, en niet te missen: in Duitsland rijden bestuurders aan de rechterkant van de weg. Dit kan anders zijn dan wat je in je eigen land gewend bent, dus zorg ervoor dat je dubbel controleert of je op de juiste rij strook rijdt voordat je op pad gaat! Houd daarbij rekening met het feit dat in sommige Duitse steden er Duitse milieuzones gelden. Hiervoor heb je een milieusticker nodig die je via de site Duitsemilieusticker.nl eenvoudig kunt bestellen.

Neem je eigen auto mee of huur er een

Afhankelijk van waar je je reis begint en hoe lang het duurt om er te komen, kan het voordeliger zijn om je eigen auto mee te nemen dan er een te huren als je eenmaal in Duitsland bent aangekomen. Als het echter te ver is of te duur, overweeg dan een auto te huren als je op je bestemming aankomt – zorg er wel voor dat alle benodigde documenten van tevoren klaarliggen.

Controleer je verzekeringspolis

Dubbelcheck bij je verzekeringsmaatschappij of ze schade dekken terwijl je buiten je eigen land bent en zorg ervoor dat alle documenten geregeld zijn voordat je aan je reis begint! Verschillende landen stellen verschillende eisen aan de autoverzekering en als die van jou Duitsland niet dekt, kun je met extra kosten blijven zitten of zelfs halverwege je reis vast komen te zitten. Neem dus vooraf even de tijd om te controleren of je polis alle internationale reizen dekt, voordat je in een ander land achter het stuur kruipt. Zowel jij als je portemonnee zullen blij zijn dat je dat gedaan hebt!

Weet waar je kunt tanken

In veel delen van Europa, waaronder Duitsland, zijn er weinig tankstations buiten de grote steden of gemeenten, dus plan je tankstop onderweg goed in! Bij een roadtrip in Duitsland is het essentieel om vooruit te plannen en te weten waar je brandstof voor je auto kunt halen. Niet alleen kan zonder benzine komen te staan als je ver weg bent van een benzinestation, maar als je vergeet te tanken kunnen de kosten van je reis aanzienlijk oplopen. Bovendien liggen sommige van de mooiste wegen vaak in landelijke gebieden waar je buiten de grote steden weinig of geen tankstations kunt vinden.

Plan rustpauzes en overnachtingen

Het kan gevaarlijk (en illegaal!) zijn om lange uren te rijden zonder pauzes te nemen, dus plan waar mogelijk rustpauzes in tijdens je vakantie en kijk ook uit naar overnachtingen in hotels/hostels/campings onderweg!

Leer over verkeersregels en voorschriften

Afhankelijk van welke delen van Duitsland je van plan bent te bezoeken tijdens je reis, kunnen er verschillende verkeersregels of voorschriften gelden – doe dus vooraf wat onderzoek en raak ermee vertrouwd voordat je op weg gaat.

Veel plezier en geniet van de rit

Last but not least – heb plezier en geniet tijdens deze geweldige ervaring. Er gaat niets boven het zien van nieuwe plaatsen per auto, dus geniet van alles en neem onderweg veel foto's!

Of dit nu de eerste keer is dat je met de auto door Europa reist of niet, het plannen van een roadtrip door Duitsland is altijd spannend en vol avontuur! Zorg ervoor dat je alle 7 dingen die we hierboven besproken hebben begrijpt voordat je aan deze geweldige reis begint – dat helpt om alles van begin tot eind soepel te laten verlopen! Nu alleen nog die koffers inpakken en de weg opgaan – bon voyage!