Economie

Partnerbijdrage

Alles omtrent de WK poules

De eerste ronde van het WK in Qatar bestaat uit een groepsfase. Hiervoor zijn acht WK 2022 poules gemaakt. In elke groep zitten vier landen, die door een loting aan elkaar gekoppeld zijn. De nummer één en twee uit de WK groepen gaan door naar de achtste finales.


Leestijd: 3 minuten

Alles omtrent de WK poules
Alles omtrent de WK poules

WK Poule A

De eerste poule is de WK Poule van Nederland. In deze groep zitten naast Oranje ook Qatar, Senegal en Ecuador. Een interessante WK groep met vier landen uit verschillende werelddelen. Qatar is het gastland en wil zichzelf op de kaart zetten, maar heeft weinig voetbalhistorie. Senegal is één van de beste Afrikaanse landen op het WK en speelde recent twee finales van de Afrika Cup, waarvan er één werd gewonnen. Ecuador is een gevaarlijke outsider die zich in de moeilijke kwalificatie van Zuid-Amerika heeft weten te plaatsen. Een leuke poule voor het Nederlands elftal dit WK.

Vanaf de poulefase kun je al wedden op het WK voetbal in Qatar. Slimme spelers maken daarbij gebruik van voetbaltips om de beste kans te hebben. Een van de bookmakers waar je betrouwbaar kunt gokken is BetCity.

WK Poule B

In Poule B zitten Engeland, de Verenigde Staten, Iran en Wales. Engeland won in 1966 zijn enige wereldtitel tijdens het WK in eigen land. Sindsdien hoopt het land vol voetballiefhebbers op een nieuw succes. In de voetbal WK Poules komt het onder anderen Wales tegen, een rivaal uit het Verenigd Koninkrijk. Het affiche tussen de Verenigde Staten en Iran is ook interessant gezien de gevoelige politieke relatie tussen beide landen.

WK Poule C

De derde WK Poule bestaat uit Argentinië, Mexico, Polen en Saoedi-Arabië. Vele ogen zijn gericht op Lionel Messi, die zijn laatste WK speelt. Om voor altijd de boeken in te gaan als de beste Argentijnse voetballer ooit, zal de aanvaller van Paris Saint-Germain het WK moeten winnen, zoals Diego Maradona dat deed in 1986. In de groepsfase treft Argentinië twee sterke tegenstanders met Mexico en Polen. Saoedi-Arabië is de vierde ploeg.

WK Poule D

Regerend wereldkampioen Frankrijk heeft op het eerste oog geluk met tegenstanders Denemarken, Tunesië, Australië. De Fransen missen een aantal topspelers door blessures, zoals Paul Pogba, N’Golo Kanté en Karim Benzema, maar zijn nog steeds favoriet voor de groepswinst. De strijd om de tweede plek in deze WK Poule gaat tussen de overige drie landen.

WK Poule E

De eerste topwedstrijd vindt plaats in WK Poule E. Daar zijn Spanje en Duitsland namelijk aan elkaar gekoppeld. Beide landen wonnen in het verleden de wereldtitel en gaan in Qatar op jacht naar nieuw succes. Slechts één van de twee kan in de groepsfase bovenaan eindigen, dus dat wordt een spannende krachtmeting. Japan en Costa Rica lijken bij voorbaat redelijk kansloos om door te gaan.

WK Poule F

In Poule F zijn alle vier de landen redelijk aan elkaar gewaagd. België heeft de beste selectie, maar presteerde teleurstellend op eerdere toernooien. Kroatië schopte het tot de finale van het vorige WK. Marokko kan een goed team samenstellen met onder meer Hakim Ziyech. En nummer vier Canada heeft zich de laatste jaren ontwikkeld op voetbalgebied, met Alphonso Davies als nationale uitblinker.

WK Poule H

De WK groep die als laatst in actie komt, zit vol spannende affiches. Van Portugal, Uruguay, Zuid-Korea en Ghana kunnen de kijkers veel strijd verwachten. Cristiano Ronaldo wil zichzelf op zijn oude dag opnieuw bewijzen met Portugal, nadat hij in 2016 het EK won. Maar ook Uruguay tegen Ghana is een wedstrijd om naar uit te kijken door de historie op het WK van 2010. Luis Suárez maakte toen opzettelijk hands om een goal te voorkomen, waarna Ghana via penalty’s werd uitgeschakeld. De Afrikanen krijgen in Qatar kans op wraak.