Economie

Partnerbijdrage

Autoverzekering afsluiten: zorg ervoor dat de kosten niet nóg verder oplopen

Nu de kosten sinds de inflatie hoog oplopen, is het niet prettig als hier onverwachte uitgaven bovenop komen. Zorg er daarom voor dat je jouw auto goed verzekerd. Zo weet jij van te voren exact wat je maandelijks kwijt bent en dat je altijd iets achter de hand hebt om op terug te vallen. Stel dat iemand tegen jouw auto aanfietst en er hierdoor een vervelende deuk ontstaat. Dan is het wel zo prettig wanneer je dit niet in je eentje hoeft te vergoeden. Voorkom toren hoge kosten met een autoverzekering en de verzekeringsmaatschappij helpt jou met het verhelpen van de schade.


Leestijd: 2 minuten

Autoverzekering afsluiten: zorg ervoor dat de kosten niet nóg verder oplopen
Autoverzekering afsluiten: zorg ervoor dat de kosten niet nóg verder oplopen

Met een autoverzekering betaal jij per maand een bedrag. Hier kun  je maandelijks rekening mee houden binnen jouw vaste lasten. Je weet zo precies waar je aan toe bent. Dit bedrag is goed te overzien en niet schrikbarend hoog. Dit is wel anders bij de kosten van schade. Om hier een beter beeld van te geven een aantal voorbeelden.

  • Een motor reviseren kost al snel tussen de €1.500 en €7.000
  • Een brandstofpomp vervangen kost tussen de €1.000 en €7.500
  • De koppakking vernieuwen kost je al gauw tussen de €500 en €1.200 euro

Daarom  kan je dus maar beter zorgen dat je niet plotseling verrast wordt door zo’n hoog bedrag. Een autoverzekering afsluiten zorgt ervoor dat je met een gerust hart de weg op gaat en de risico’s op vergelijkbare bedragen minimaliseert.

Wij willen jou niet vertellen wat je moet doen, maar om heel eerlijk te zijn is het afsluiten van een verzekering voor jouw auto geen keuze. Het is zelfs verplicht. Ga jij de weg op zonder autoverzekering? Dan riskeer je een boete van ongeveer €609. Een bedrag dat je liever anders uitgeeft en wat natuurlijk ontzettend zonde is. Zorg er daarom voor dat jij direct een verzekering afsluit wanneer jij een auto koopt.

Je vindt bij veel verzekeringsmaatschappijen diverse pakketten waar je uit kunt kiezen. Deze pakketten zijn elk anders ingedeeld, waardoor jij goed moet nagaan welk pakket het beste past bij jou en jouw auto., soms maakt bijvoorbeeld het bouwjaar van de auto een verschil, of zelfs het merk. Maar ook is het belangrijk om na te gaan welke risico’s voornamelijk voorkomen binnen jouw leven. Beschikt een bepaald pakket over een aantal risico’s die niet voor zullen komen bij jou. Dan is het onnodig om je hiervoor te verzekeren.

Ben jij van plan om  een autoverzekering af te gaan sluiten en wil je weten wat jouw premie zal worden? Bereken deze dan eenvoudig via bovenstaande link. Hier zie jij exact wat jij zal gaan betalen, waar je voor verzekerd bent en hoeveel schadevrije jaren bij dit pakket horen. Dit zijn allemaal dingen om in overweging te nemen, voordat je officieel een autoverzekering afsluit. Zo weet jij zeker dat je de beste verzekering kiest die ook het beste past bij jou.