Economie

Bedrijfsleven biedt petitie tegen reclamebelasting aan gemeenteraad aan

Het collectieve bedrijfsleven biedt woensdagavond aan de gemeenteraad de petitie aan tegen het invoeren van reclamebelasting. De petitie is meer dan 3100 keer ondertekend.


Leestijd: 1 minuut

Foto: Jos Schuurman
Foto: Jos Schuurman

Het Groningse college van B & W wil per 1 januari 2024 reclamebelasting invoeren. Hiermee wil het college reclame in de openbare ruimte terugdringen. De afgelopen tijd kwamen ondernemers tegen het voorstel in actie. Veel ondernemers vinden het onbegrijpelijk dat ze wellicht moeten gaan betalen voor hun naam op panden en gevels.

Ook zal het volgens de initiatiefnemers van de petitie leiden tot extra uitdagingen voor ondernemers, juist in een periode dat veel van hen het al zwaar hebben door onder andere de nasleep van de coronaperiode.

Ondernemers plakten onder andere als protest hun reclame af met de boodschap ‘Is dit wat u wil …. B&W?’. Ook werd er een petitie opgezet om handtekeningen te verzamelen tegen de belasting. Die petitie wordt woensdagavond aangeboden aan de raad.

De petitie wordt aangeboden namens de Groningse Bedrijvenverenigingen: VBNO, WEST, Zuidoost, GCC, Ondernemend Ten Boer en Ondernemend Haren. Ook KHN en VNO/NCW steunen de petitie en de acties.

Of de reclamebelasting wel of niet door zal gaan, zal volgende week bekend worden. Dan wordt er een besluit genomen.