Economie

Bedrijven gezocht voor 1 miljoen fossielvrije kilometers in Fossielvrij weekend

Duurzame bedrijven in Noord-Nederland kunnen zich vanaf nu aanmelden met een evenement tijdens het Fossielvrij Weekend 2020. Of voor een excursie op vrijdag 9 oktober. Overal in Drenthe, Groningen en Friesland openen bedrijven de deuren om mensen enthousiast te maken over hun duurzame activiteiten. Ben je een koploper op het gebied van duurzaamheid? Of wil je laten zien aan welke innovaties je werkt om de toekomst te vergroenen? Doe mee aan het Fossielvrije Weekend en meld je duurzame bedrijfsevenement nu aan!


Leestijd: 2 minuten

Bedrijven gezocht voor 1 miljoen fossielvrije kilometers in Fossielvrij weekend
Bedrijven gezocht voor 1 miljoen fossielvrije kilometers in Fossielvrij weekend

Leid bezoekers rond door je bedrijf, toon je duurzame wagenpark of ga in gesprek over je fossielvrije uitvinding. Studenten, omwonenden en andere belangstellenden komen graag bij je langs. Tijdens deze micro-events ervaren zij – coronaproof – hoe jij werkt aan een duurzame toekomst. En: alle bezoekers reizen op een fossielvrije manier. Van rijden op elektriciteit, groengas, waterstof en HVO tot bijvoorbeeld fietsen, wandelen of skeeleren. Wel zo handig, zo behalen we samen ons ambitieuze doel: 1 miljoen fossielvrije of niet-gereden kilometers tijdens het weekend van 9 t/m 11 oktober.

Meld je bedrijfsevenement of -excursie nu aan via www.fossielvrijeweken.nl/aanmelden

Onderwijs

Studenten zijn de duurzame doeners van morgen. Nergens doen zij meer inspiratie op voor hun toekomstige baan dan op de werkvloer. Daarom nodigen we alle noordelijke mbo-, hbo- en wo-onderwijsinstellingen uit om deze duurzame micro-events te bezoeken. Wil je dat jouw studenten duurzame inspiratie opdoen bij een bedrijf in de omgeving? Dat ze met eigen ogen zien hoe duurzame innovatie eruitziet? Meld je studenten dan aan voor een bedrijfsbezoek of -excursie tijdens het Fossielvrije Weekend. Bijkomend voordeel: ondernemers komen zo in contact met potentiële stagiaires en werknemers. Goed voor de noordelijke arbeidsmarkt, die steeds sterker op duurzaamheid is ingericht. Belangstelling als onderwijsinstelling? Bekijk de evenementen en excursies hier en meld je studenten aan via info@fossielvrijeweken.nl 

Over het Fossielvrije Weekend

Het Fossielvrije Weekend in Noord-Nederland van 9 t/m 11 oktober is een initiatief van Stichting Fossielvrije Weken. Doel is tijdens de drie dagen 1 miljoen fossielvrije of niet-gereden kilometers te realiseren. Iedereen doet mee en iedere kilometer telt: van fietsrit naar de sportclub en busreis naar het winkelcentrum tot de niet-gereden kilometer vanwege thuiswerken. De opties variëren van reizen op elektriciteit, groengas, waterstof, HVO en videovergaderen tot bijvoorbeeld fietsen, wandelen en skeeleren om fitter te worden. Iedereen kan meedoen: van scholieren en studenten tot bedrijven, wijken, verenigingen en dorpen. Overal in Noord-Nederland vinden duurzame micro-events plaats, die onze fossielvrije toekomst zichtbaar maken voor alle noorderlingen.

Kijk voor meer informatie over het Fossielvrije Weekend op www.fossielvrijweekend.nl