Economie

Partnerbijdrage

Beleggen in de BTC koers? Dit moet je weten

Huishoudens in Groningen en de rest van Nederland sparen minder, blijkt uit recente cijfers van het CBS. De lage en soms zelfs negatieve spaarrente zorgt ervoor dat geld op de bank zetten niet meer zo interessant is als een paar jaar geleden.

Om toch iets over te houden aan je spaargeld is beleggen in cryptocurrency misschien iets voor jou. Steeds vaker zien mensen de voordelen in van investeren in bijvoorbeeld de BTC koers. Wil je daar ook mee beginnen? Lees dan de tips voor beginners in dit artikel.


Leestijd: 3 minuten

Beleggen in de BTC koers? Dit moet je weten
Beleggen in de BTC koers? Dit moet je weten

Lees je goed in voor je begint met beleggen

Aan het begin van de coronacrisis zagen we dat mensen massaal begonnen met investeren in cryptocurrency. Hoe aantrekkelijk een cryptomunt op een bepaald moment ook lijkt, lees je altijd eerst in voordat je je geld inlegt. Waarom je dat moet doen? Simpel: je moet nooit blind geld investeren in iets wat je niet snapt. Doe je dat wel dan ga je daar waarschijnlijk nooit een aantrekkelijk rendement uithalen. Met de juiste kennis en uiteindelijk ervaring is de kans groter dat je geld kunt verdienen met crypto.

Gelukkig kun je online genoeg informatie vinden over onder andere de BTC koers. Het is prettig om te weten hoe de Bitcoin en de blockchain in elkaar zitten, zodat je op basis daarvan geld kunt inleggen. Door daar meer over te weten te komen, weet je ook precies wanneer je wel of geen nieuwe munten moet kopen. Wat je ook kunt doen, is een cursus crypto volgen om zo meer te weten te komen over de eventuele toekomst van je belegging.

Bitcoin in eigen beheer of via crypto broker bewaren

Daarbij moet je weten dat cryptomunten volledig digitaal zijn. Dat betekent dat je geen fysieke portemonnee nodig hebt om de munten te bewaren. Het bewaren van cryptocoins, zoals de Bitcoin, gaat in een online wallet. Dit kan in eigen beheer (een eigen wallet) of in een wallet bij een broker. De meeste beginners bewaren hun investering bij een broker omdat dat lekker gemakkelijk en toegankelijk is.

Je hoeft je daarnaast geen zorgen te maken dat je munten niet veilig zijn opgeslagen. Hier hoef je namelijk zelf niets voor te doen, omdat je kunt meeliften op de beveiligingsprotocol van een groter bedrijf. Verhoog je eigen veiligheid door tweestapsverificatie in te schakelen voor het inloggen en door een back-upcode in te stellen voor tweestapsverificatie. Wil je weten bij welke broker je moet zijn? Begin dan met aanbieders vergelijken om te kijken wat je waar kunt krijgen.

Spreid je investeringen zoveel mogelijk

Investeren in de BTC koers is heel interessant wanneer je net begint met beleggen. Dat komt omdat Bitcoin jaar na jaar heeft bewezen een sterke cryptomunt te zijn. Daarbij is de Bitcoin binnen redelijk korte tijd enorm gestegen in waarde waardoor de kans groot is dat je over een onbepaalde tijd nog meer kunt verdienen met je inleg in cryptocurrency. Toch moet je wel weten dat je je investering niet bij één cryptomunt moet houden.

Om je kansen zo groot mogelijk te maken op de cryptomarkt is het namelijk aan te raden om flink te spreiden. Dat betekent dat je naast de BTC koers moet investeren in andere koersen, bijvoorbeeld in die van een aantrekkelijke altcoin of een cryptomunt die nog maar net opgericht is. Vergeet ook niet om daarbij nog te beleggen in andere zaken zoals futures en aandelen om zo je risico's helemaal goed te spreiden. Op die manier zit je veilig wanneer het even minder goed gaat met een van je beleggingen.

Altijd op de lange termijn beleggen in BTC koers

Tot slot is het verstandig om altijd voor de lange termijn te investeren in de BTC koers of een van de andere cryptokoersen. Op de korte termijn kun je er in verhouding namelijk niet zoveel geld aan verdienen. Daarbij is cryptocurrency ontzettend volatiel wat betekent dat bijvoorbeeld een Bitcoin de ene dag veel waard kan zijn en de dag erna enorm kan instorten. Maar: uit het verleden blijkt dat de munt altijd weer opkrabbelt. Daarom moet je je inleg 'vasthouden'.

Hoewel het moeilijk kan zijn om niet in een opwelling te handelen wanneer je de waarde van je inleg ziet kelderen, is het toch aan te raden om zonder al te veel emoties te handelen op de cryptokoers. Houd in je achterhoofd dat op de lange termijn (denk aan jaren) beleggen altijd aantrekkelijker is en je zult zien dat je zelf ook handiger wordt in investeren in bijvoorbeeld de BTC koers.