Economie

Partnerbijdrage

Besparen op sneller internet? Zo is het mogelijk!

De energie- en brandstofprijzen blijven maar toenemen en dat zorgt ervoor dat sommige huishoudens eens flink naar de maandelijkse kosten moeten kijken om de rekeningen nog op te hoesten. Gelukkig is er iets waar je mogelijk wel veel op kunt besparen, namelijk op tv en internet. Hoe? Door slim te vergelijken en over te stappen. We vertellen er meer over.


Leestijd: 2 minuten

Besparen op sneller internet? Zo is het mogelijk!
Besparen op sneller internet? Zo is het mogelijk!

Zit je momenteel niet vast aan een contract, maar is je internet abonnement maandelijks opzegbaar? Dan loont het zeker om over te stappen, want vrijwel iedere provider heeft een flinke welkomstkorting voor je klaarstaan. Hierbij loopt de korting op tot wel 50% in het eerste jaar van je abonnement. En dat scheelt je zomaar €25 per maand. Hoe je de aanbiedingen in één overzicht checkt? Gebruik de postcode check internet vergelijken van ProviderCheck.nl. Vul je postcode in en ontdek binnen een minuut de deals.

Een slimme bespaarder neemt direct het tv abonnement erbij. Vergelijk tv en internet in één pakket om naast extra korting ook van andere voordelen te profiteren. Waar moet je dan aan denken? Bijvoorbeeld een abonnement op een streamingsdienst cadeau, zoals Canal+ Films en Series, ESPN Compleet of het nieuwere platform Viaplay. Ook krijg je soms toffe producten, zoals een smartwatch, sporthorloge of wifiboosters. Daarnaast krijg je ook vaak korting of gratis data op je telefoonabonnement bij dezelfde of gekoppelde aanbieder.

Hoe kun je dan ook nog sneller internet krijgen? Dat is eigenlijk simpel, door die hoge welkomstkorting is de kans groot dat je onder de streep voordeliger uitkomt dan met je huidige abonnement waarin meer data opgenomen zit! Het is ook zeker aan te raden om de einddatum van je nieuwe vaste contract alvast in je agenda te zetten, want na die tijd kun je (waarschijnlijk) weer opnieuw welkomstkorting en gratis presentjes pakken.

In de vergelijker zie je tevens of er al glasvezel beschikbaar is op jouw adres. Bij dit razendsnelle internet zijn de upload- en downloadsnelheid gelijk. In Groningen zijn helaas nog niet heel veel huizen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Dit komt doordat het aanleggen van een dergelijk netwerk een aantal moeilijkheden met zich meebrengt, met name in de binnenstad kun je namelijk niet zomaar voor langere tijd straten open leggen. Gestaag worden er echter steeds meer huizen in zowel de stad als provincie Groningen aangesloten op glasvezel, waardoor het internet in Groningen steeds sneller en stabieler wordt!

In de meeste gevallen geniet je bij het overstappen van gratis aansluiting, zodat het je slechts wat van je tijd kost om over te stappen. Ook krijg je installatiegarantie en maak je gebruik van de overstapservice. Dat wil zeggen dat na het invullen van je gegevens, je nieuwe provider je oude abonnement opzegt. De datum wordt dusdanig afgestemd dat je geen dag zonder internet zit.