Economie

Bezoek Máxima markeert terugkeer naar betere tijden voor Groninger Museum

Bij het Groninger Museum hebben ze, net als bij de andere musea, zeer zware maanden achter de rug. Maar misschien markeert het bezoek van koningin Máxima gisteren wel de terugkeer naar betere tijden. In elk geval leverde haar opening van een bijzondere, door kinderen samengestelde tentoonstelling, de Kinderbiënnale, zeer veel publiciteit op. Deze zomer zijner nog meer bijzondere tentoonstellingen, onder meer van een vrouwelijk lid van kunstkring De Ploeg, Alida Pott.


Leestijd: 1 minuut

Bezoek Máxima markeert terugkeer naar betere tijden voor Groninger Museum
Bezoek Máxima markeert terugkeer naar betere tijden voor Groninger Museum

De Kinderbiënnale is zeker geen tentoonstelling van kinderkunst, maar wel een door kinderen samengestelde tentoonstelling van werk van hedendaagse kunstenaars. De kinderen werden daarbij van a tot z bij de tentoonstelling betrokken: wat betreft organisatie, marketing en communicatie. Wat de tentoonstelling zelf betreft toonde Máxima zich gisteren zeer enthousiast over wat ze allemaal te zien kreeg.

Tijdens deze eerste Nederlandse editie zijn er elf kunstwerken te zien. Drie installaties komen uit Singapore, de overige werken zijn vervaardigd door nationale en regionale kunstenaars, met Groningse kunstenaars in het bijzonder.

Er is werk van internationale kunstenaars Andreas Schlegel & Hazel LimSchlegel, Donna Ong en Eko Nugroho. De Nederlandse kunstenaars zijn Bert Schoeren, Chantalla Pleiter, Harry Arling, Lambert Kamps, Nou&Herkauw, Sandra de Groot, Studio Maky, Werc Collective en Wies Noest. Zij zijn speciaal voor deze Nederlandse biënnale geselecteerd uit de regio Groningen. De Kinderbiënnale is tot stand gekomen in samenwerking met National Gallery in Singapore, basisscholen uit Groningen en regionale partners.

Iedereen is welkom vanaf zaterdag 5 juni bij het Groninger Museum om deze nieuwe interactieve tentoonstelling te beleven. Reserveer je tickets van te voren viawww.groningermuseum.nl.

Naast de Kinderbiënnale zijn er deze zomer nog meer mooie tentoonstellingen te zien. Nieuw is de expositie over De Ploeg-lid Alida Pott, met 30 werken die de expressiviteit en eigenzinnigheid tonen die zo kenmerkend zijn voor haar stijl. En natuurlijk kunnen bezoekers ook genieten van de vaste collectie en de tentoonstelling Pronkjewails: originele combinaties van prachtige objecten die gearrangeerd zijn tot meesterlijke stillevens.

(Foto boven: Groninger Museum).