Economie

Bijeenkomst NOM en IWCN : “Hoe vinden we (internationaal) talent en houden we medewerkers vast?”

“Waarom lukt het maar niet om nieuwe medewerkers aan te trekken?” “Ik wil wel internationale medewerkers aannemen, maar wat komt daarbij kijken?” “Wat als nieuwe medewerkers al na een paar jaar weer vertrekken?” Dat zijn vragen waar veel ondernemers en organisaties in het Noorden mee worstelen. Om praktische tips te geven om talent ‘te vinden en te binden’ organiseren de NOM en het International Welcome Center (IWCN) donderdagmiddag 23 mei een bijeenkomst in het Friese Katlijk bij Heerenveen.


Leestijd: 1 minuut

Boss tries to strongly retain his employees
Boss tries to strongly retain his employees

Een hot topic binnen veel organisaties: hoe en waar vinden we geschikte medewerkers? Over het vinden en binden van talent is al veel gezegd. Toch roepen sommige oplossingen – zoals het aannemen van internationaal talent, het omgaan met Gen Z, en het uitwisselen van talent ten behoeve van de regio – ook nog veel vragen op, zo stellen de NOM en het IWCN.

De bijeenkomst wordt georganiseerd om inspiratie op te doen over nieuwe regionale initiatieven omtrent talent, out-of-the box oplossingen voor het vinden en binden van talent én om in contact te komen met andere organisaties die dezelfde vragen hebben en graag samenwerken. “Daarom is dit dé bijeenkomst voor bedrijfscontactfunctionarissen, accountmanagers, werkgeversadviseurs en iedereen die ondernemers helpt met vraagstukken rondom talent”, aldus de organisatoren.

Met Brigitte Niemeijer als moderator zijn er deze middag drie panelgesprekken rond verschillende onderwerpen. “Aan het einde van de middag krijgt iedereen de kans om mee te praten en aan de hand van prikkelende stellingen helder te krijgen wat we van elkaar mogen verwachten. En hoe we nog beter kunnen samenwerken”, aldus Fleur Mulder, Strategist bij NOM, en Martine Millet, Business Manager bij IWCN.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan hier.