Economie

Partnerbijdrage

Bitcoin bereikt bijna de grens van 20 duizend euro

De BTC koers is de afgelopen dagen ronduit geëxplodeerd. Het heeft inmiddels zelfs een nieuwe recordhoogte weten te bereiken. Ondertussen is één Bitcoin ruim 23,5 duizend dollar waard, wat ruim 19 duizend euro is. Nog nooit eerder was een BTC zoveel waard. Bovendien is de waarde van de Bitcoin hiermee al meer dan drie keer zo veel waard als aan het begin van 2020. Niet alleen deze cryptomunt doet het goed, ook de ETH koers gaat als een speer. Ditzelfde geldt ook zeker voor de XRP koers. In de wereld van de crypto’s zijn de heftige koersfluctuaties natuurlijk normaal, wat ook zeker al voorgevallen is dit jaar.


Leestijd: 2 minuten

Bitcoin bereikt bijna de grens van 20 duizend euro
Bitcoin bereikt bijna de grens van 20 duizend euro

Op het moment is de Bitcoin per stuk dus meer dan 23 duizend dollar waard. In januari van dit jaar was dat heel anders. Toen kostte een Bitcoin namelijk nog net wat meer dan 7 duizend dollar. In maart werd het nog een stuk slechter voor de mensen die geïnvesteerd hebben in deze cryptomunt. Toen was een Bitcoin namelijk nog maar 4700 dollar waard. Hiermee zette het de allerlaagste prijs van 2020 neer. Ten opzichte van dit bedrag is de BTC koers de afgelopen negen maanden dus maar liefst vervijfvoudigd. Deze stijging was al een tijdje aan de gang, maar de laatste dagen gaat het echt hard met de Bitcoin. Tussen de ochtend van 16 december en de middag van 17 december was er zelfs sprake van een koerswinst van meer dan 20 procent.

Als je investeert in cryptovaluta’s dan zul je de heftige bewegingen in de koersen van de munten natuurlijk wel gewend zijn. Dit geldt ook zeker als je geld hebt gestopt in de Bitcoin. Aan het einde van 2017 was deze munt immers ook al eens 20 duizend dollar waard. Dit was toevalligerwijs op precies dezelfde dag als dit jaar en is inmiddels dus drie jaar geleden. Als de koers nadat dat record neer werd gezet nu weer gaat gebeuren dan ziet de toekomst voor de bezitters van de Bitcoin er niet echt rooskleurig uit. Het zou namelijk betekenen dat de valuta in de komende jaren weer een stuk minder waard wordt. In 2017 kelderde de prijs van de munt zelfs in vijf dagen tijd tot minder dan 12 duizend dollar. Zes weken later was hier nog maar de helft van over. Het kan dus snel heel goed gaan, maar het kan ook snel weer heel erg slecht gaan als je belegt in Bitcoins of andere cryptomunten.

Nog altijd is er scepsis over de cryptomunten, wat ook zeker het geval is in Nederland. Toch denken de analisten van JP Morgan, een grote zakenbank, dat er meer geld zal worden gestoken in deze valuta’s. Dit komt niet specifiek door alleen maar particuliere beleggers. Deze experts zien namelijk ook dat er sprake is van een toename in de interesse van institutionele investeerders in onder andere Bitcoin.

Dit lijkt niet alleen het geval te zijn in de toekomst, want ook in 2020 hebben al diverse grote bedrijven veel Bitcoins gekocht. Zo kocht een Amerikaanse verzekeringsmaatschappij voor maar liefst 100 miljoen dollar aan de munten. Een bedrijf genaamd MicroStrategy ging nog verder en kost in één keer voor 250 miljoen dollar aan Bitcoins. Daarnaast lijkt deze cryptovaluta ook gesteund te worden door PayPal. Dit gaat namelijk vanaf begin 2021 het mogelijk maken om bij webwinkels te betalen met cryptomunten. Vermogensbeheerder Fidelity kondigde bovendien in augustus van dit jaar al aan dat ze een Bitcoin beleggingsfonds gingen lanceren. Van de cryptomunten komen we echt niet meer af.