Economie

Bouw appartementencomplex Grunobuurt gestart met muntje onder eerste paal

De bouw van het appartementencomplex Tender in de Grunobuurt in Groningen is officieel gestart. Daarbij werd – volgens een eeuwenoude traditie – een muntje onder de eerste paal gelegd.


Leestijd: 1 minuut

Bouw appartementencomplex Grunobuurt gestart met muntje onder eerste paal
Bouw appartementencomplex Grunobuurt gestart met muntje onder eerste paal

Deze ‘starthandeling’ werd verricht door Rik van Niejenhuis, wethouder gemeente Groningen, Esseline Schieven, algemeen directeur/bestuurder bij woningcorporatie Nijestee en Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe. De munt moet zorgen voor geluk tijdens de bouw, en alle jaren daarna.

Het appartementencomplex Tender is het zevende gebouw in de omvangrijke herstructurering van de Grunobuurt en biedt plaats aan 115 appartementen bestemd voor sociale huur, middenhuur en koop. Het gaat onder andere om zeven goedkope koopwoningen, bestemd voor starters.

Tender maakt onderdeel uit van de omvangrijke wijkvernieuwing Grunobuurt. Rond 2002 is door Nijestee besloten om alle 450 bestaande, voornamelijk kleine sociale huurwoningen uit de jaren 20’, te slopen en volledig nieuw te bouwen met een grote mix aan woningtypes. In totaal komen er circa 650 nieuwe woningen. Tender is het vervolg op Regulateur. De bouw van dit appartementencomplex werd gestart in 2021; het wordt in mei opgeleverd. Na Tender volgt nog een gebouw waarin wonen en het parkeren voor de gebouwen Tractie, Lampisterie en de toekomstige ontwikkelingen op het Nelfterrein komen.