Economie

Partnerbijdrage

Coronasneltest Groningen biedt snelle en betrouwbare coronatest aan

Het bedrijf CoronasneltestGroningen.nl biedt sinds 22 oktober RIVM-goedgekeurde sneltesten aan. Op locatie aan de Stettinweg 22 krijg je al na 15 minuten de uitslag van je coronatest.


Leestijd: 3 minuten

Coronasneltest Groningen biedt snelle en betrouwbare coronatest aan
Coronasneltest Groningen biedt snelle en betrouwbare coronatest aan

Volgens locatiemanager Jeroen Bakker hebben de sneltests het CE-keurmerk en zijn ze goedgekeurd door het RIVM. De test is bedoeld voor iedereen met coronaklachten. Het gaat ook niet om een bloedtest, maar er wordt – net zoals bij de PCR-test van de GGD – gebruik gemaakt van slijm. 

De testlocatie van CoronasneltestGroningen.nl is opgezet in samenwerking met en onder supervisie van huisartsenpraktijk De Goed Gezond Groep. “Voor ons is betrouwbaarheid het allerbelangrijkste”, zegt Bakker. “Een bedrijf moet zeker zijn dat als een medewerker voor een test bij ons komt de best mogelijk zorg gegeven wordt. In Groningen zien we dagelijks commerciële testlocaties opengaan, maar geen van alle geeft een door de huisarts getekend document af. Wij denken dat mensen en bedrijven hier veel waarde aan hechten. Het document wordt in drie talen verstuurd en geeft de mogelijkheid binnen de EU te reizen.”

Bakker: “Steeds meer mensen moeten zich laten testen vanwege Corona gerelateerde klachten. Sommigen mensen krijgen voorrang, waardoor anderen (nog) langer moeten wachten. De wachttijd loopt, afhankelijk van de testlocatie op van enkele dagen tot zelfs een week. Wij willen deze wachttijd verkorten. Onze snel test locatie voegt capaciteit toe aan de overvolle test straten van de GGD en helpt bedrijven productieverlies te verminderen.”

Volgens Bakker heeft de commerciële aanbieder al veel ervaring met coronatesten. “We zijn onderdeel van www.coronasneltestnederland.nl en zijn actief op vijftien locaties in Nederland. Huisartsenpraktijk de Goed Gezond Groep hanteert de striktste protocollen, zodat alles veilig en professioneel verloopt. We waren één van de eerste snel test providers van Nederland en zijn één van de meest professionele. We hebben veel ervaring opgedaan onder de supervisie van de huisarts en met alle andere straten.”

Er wordt gebruik gemaakt van een zogeheten Abbott-sneltest. Deze test is door het RIVM goedgekeurd en heeft een CE-kenmerk. De test heeft volgens Bakker een sensitiviteit van 93,3% en een specificiteit van 99,4% op de aanwezigheid van Covid-19 virusdeeltjes, daarmee is de betrouwbaarheid vergelijkbaar aan die van de GGD. Bakker: “Het is belangrijk dat de Abbott-test in een vroeger stadium te gebruiken is in vergelijking met de bloedtest. De bloedtest wordt niet door de RIVM erkend als een betrouwbare test, want een persoon moet al twee tot drie dagen symptomen vertonen voordat deze test de antistoffen kan waarnemen. Bij de bloedtest heb je bij te snel testen geen zekerheid of je besmet bent met Covid-19, ook al heb je een negatieve uitslag.”

De coronatest is voor iedereen beschikbaar. Iedereen die denkt geïnfecteerd te zijn met Covid-19 kan zich laten testen. De kosten voor een coronasneltest zijn € 120 exclusief BTW. Aanmelden kun je eenvoudig doen via de website www.coronasneltestgroningen.nl. Voor bedrijven is er zelfs de mogelijkheid meerdere test in één keer aftenemen. Het personeel krijgt dan een code en kan zelf een afspraak inplannen bij één van de testlocaties via coronasneltestnederland.nl/prepaid/.

Jeroen Bakker benadrukt het belang van de snelle test: “Het is al vervelend genoeg als je mogelijk het coronavirus hebt opgelopen. De onzekerheid met de wachttijd op een uitslag hoeft niet extra belastend te zijn. Onze test geeft iemand binnen 15 minuten of er sprake is van een infectie met Covid-19. Wij helpen mensen in deze onzekere tijden om snel zekerheid omtrent een mogelijke besmetting te krijgen.”