Economie

Partnerbijdrage

De beste tips voor het afsluiten van je autoverzekering

Zodra je een auto hebt gekocht, is het tijd om na te denken over het volgende: het afsluiten van een autoverzekering. Dit is namelijk verplicht, want zonder verzekering mag jij niet de weg op. Het is belangrijk dat je de juiste verzekering kiest, die bij jouw situatie past. De beste tips voor het afsluiten van je autoverzekering? Wij zetten ze voor je op een rij.


Leestijd: 2 minuten

De beste tips voor het afsluiten van je autoverzekering
De beste tips voor het afsluiten van je autoverzekering

Een verzekeringsvorm kiezen die bij je past

Ga je op zoek naar een autoverzekering, dan kom je verschillende verzekeringsvormen tegen. Om hier een goede keuze in te maken, is het slim om jezelf hier goed over in te lezen. Deze verzekeringsvormen bepalen namelijk in hoeverre jij verzekerd bent in verschillende situaties. Je hebt de keuze uit een allrisk verzekering, beperkt casco en WA verzekering. Om jou een beter beeld te geven van wat deze verzekeringsvormen inhouden, leggen wij het kort uit. Kies je voor een allrisk verzekering, dan kies je voor een volledige dekking. Dit is een aanrader als je een auto koopt die jonger is dan 6 jaar oud. Hierbij ben je verzekerd voor verschillende situaties, waaronder schade aan anderen, ruitschade, schade bij een aanrijding, hulp bij schade en ga zo maar door. Waar je voor verzekerd bent, hangt af van de aanbieder. Naast een allrisk verzekering kun je ook kiezen voor beperkt casco. Deze verzekering wordt aangeraden als je een auto koopt die tussen de 6 en 12 jaar oud is. Een WA verzekering is voor iedereen verplicht. Is jouw auto ouder dan 12 jaar? Dan is het prima om niet voor een aanvullende dekking te kiezen, maar alleen WA te verzekeren.

Vergelijk aanbieders met elkaar

Als je gaat zoeken naar een autoverzekering, dan kom je diverse aanbieders tegen. Vergelijk deze aanbieders vooral met elkaar om tot de juiste keuze te komen. Hierbij is het belangrijk om te letten op wat je krijgt voor het bedrag dat je moet betalen. Uiteraard is het ook van belang dat je een betrouwbare aanbieder kiest.

Hoger eigen risico

Je hebt zelf invloed op hoeveel premie je bepaalt. Dit doe je namelijk door zelf een eigen risico te bepalen. Standaard ligt dit tussen de 130 en 150 euro, maar kies je ervoor om een hoger eigen risico te hanteren dan kan dit ervoor zorgen dat de premie lager wordt. Dit zou dus een handige manier zijn om wat geld te besparen op je autoverzekering.

Kies voor jaarbetaling in plaats van maandbetaling

Om wat geld te besparen op je autoverzekering kan het ook een goed idee zijn om voor een jaarbetaling te kiezen in plaats van een maandbetaling. Een nadeel is dat je het allemaal in één keer moet betalen. Echter is het wel weer zo dat dit je uiteindelijk geld per jaar kan schelen, waardoor je dus alsnog goedkoper uit bent. Het is dus zeker goed om te overwegen, want bij een jaarbetaling geven aanbieders vaak wat korting.

Deze tips kunnen jou op weg helpen met het kiezen van een goede autoverzekering. Denk hier niet te makkelijk over, maar zorg ervoor dat jouw auto zo verzekerd is dat het past bij jouw situatie. Zo kom je niet zomaar voor onverwachte verrassingen te staan en weet je goed waar je aan toe bent.