Economie

Partnerbijdrage

De ins en outs over huidverzorging

Onze huid is onze beschermlaag en daar dien je dus zuinig op te zijn. Het begint met de juiste verzorging zodat je huid er van de buitenkant goed uit ziet. Veel mensen zijn zich nog niet bewust van hoe belangrijk het verzorgen van het huidje is, dus een keertje extra lief zijn voor je huid is geen overbodige luxe. Maar hoe doe je dat, welke producten moet je gebruiken tegen bijvoorbeeld een droge hoofdhuid en hoe weet je welke verzorging voor jou werkt? Veel vragen waar we jouw in deze blog van antwoord in voorzien. Dus lees snel verder!


Leestijd: 2 minuten

De ins en outs over huidverzorging
De ins en outs over huidverzorging

Niemands huid is hetzelfde, er zijn echter een aantal simpele trucjes om vandaag al te beginnen met het beter verzorgen van je huid. Allereerst is het slim om iedere ochtend en avond je gezicht te reinigen. Doe dit met een verzorgingsproduct waarbij je maar een kleine hoeveelheid gebruikt en masseer dit vervolgens over heel je gezicht en je hals uit. Vervolgens verwijder je het verzorgingsproduct met warm water en een zachte handdoek. Als aanvulling op deze reiniging wordt aangeraden om af te sluiten met een toner. Hiermee breng je de huid in balans als het gaat om de pH-waarde en ben je ready voor de rest van de werkdag!

Een keuze voor de juiste verzorgingsproducten is niet makkelijk gemaakt, maar we helpen je graag op weg met een aantal producten die onmisbaar zijn in je badkamerkastjes. Als het gaat om reinigingsmiddelen kies dan vooral voor producten met een “milde reiniging”. Dit houdt in dat deze producten geen irriterende ingrediënten bevatten zoals: parfums, kleurstoffen en uitdrogende alcohol. Met deze milde reinigingsproducten zit je eigenlijk altijd goed en voorkom je eventuele schade aan je huid op termijn.

Kies daarnaast ook altijd voor producten die in water oplosbaar zijn. Hiermee zorg je ervoor bij de verwijdering van het product dat dit soepel verloopt en dat er geen restjes op de huid achterblijven. Wil je meer weten over aanvullende verzorgingsproducten of überhaupt meer blogs lezen met als thema alles over huidverzorging? Doe vooral eigen research op het internet, want aan content geen gebrek.

Zoals als eerder genoemd werd,  heeft niemand dezelfde huid. Dit betekent dat je op zoek moet gaan naar producten die bij jouw huidtype passen. Het bepalen van je huidtype is soms lastig om zelf te doen. Daarom wordt het aangeraden om naar bijvoorbeeld een drogist of parfumerie te gaan en te vragen om advies over jouw huidtype. Zij zullen samen met jou uitzoeken welke producten het beste bij jouw huidtype passen.

Het goed verzorgen van je huid blijft bij veel mensen een ondergeschoven kindje. Het is daarom belangrijk dat je er toch wel genoeg aandacht aan besteedt en de juiste producten gebruikt. Probeer ook veel blogs te lezen van huidexperts om op die manier gratis advies in te winnen en hiermee aan de slag te gaan.