Economie

Partnerbijdrage

De laatste techtrends in vaping - Zijn deze hoogtechnologische vaporizers het uittesten waard?

Sinds het ontstaan van vapen of ‘dampen’ is er heel wat veranderd. De horrorverhalen over batterijen die ontploften terwijl een vaporizer in iemands broekzak stak of in de zon rondslingerde zijn verdwenen. Binnen de vapingindustrie is naarstig gewerkt aan het product. Het is ondertussen niet alleen veilig maar ook uitgerust met hoogtechnologische snufjes, allemaal om het vapen zo aangenaam mogelijk te maken.


Leestijd: 2 minuten

De laatste techtrends in vaping - Zijn deze hoogtechnologische vaporizers het uittesten waard?
De laatste techtrends in vaping - Zijn deze hoogtechnologische vaporizers het uittesten waard?

Vaporizers zijn ontstaan als alternatief voor de sigaret. De elektrische sigaret zou gezonder zijn, gebruikers van hun rookverslaving afhelpen en de indringende tabaksgeur doen verdwijnen. De meeste modellen zijn dan ook in de vorm van een sigaret, handig om op te bergen in een broekzak of een handtas. Maar sommigen zweren bij high-tech desktop vaporizers. Deze zijn niet geschikt om onderweg te gebruiken, zijn meestal duurder en hebben geavanceerde temperatuurinstellingen, grote kamers en verschillende inhaleeraccessoires.

De laadsystemen van vaporizers zijn zo verbeterd dat ze overal eenvoudig en makkelijk op te laden zijn. Ze laden snel op, bijvoorbeeld in de auto of op het werk, via een universele USB-poort. De logge modellen hebben plaats geruimd voor slanke, elegante apparaten. Er zijn zelfs vorderingen gemaakt binnen het inhaleersysteem zelf. Zo is er minder kans op lekkages, op luchtstroomverlies en passen de modellen beter rond de mond. Ook de batterijen van vaporizers zijn aanzienlijk sterker. In het begin waren ze onhandig en snel leeg.

Het is nog niet echt in gebruik bij vapors maar weet dat veel vaporizers uitgerust zijn met Bluetooth. Via Bluetooth kan de vaper zijn gebruik en dampgewoonten nauwkeurig opvolgen. Bovendien biedt deze technologie de mogelijkheid om het apparaat te vergrendelen. Als je vaporizer gestolen wordt, zal de nieuwe eigenaar hem niet kunnen gebruiken. Ook handig als er kinderen in huis zijn. De meeste gebruikers vinden deze tool handig om een idee te hebben van de hoeveelheid nicotine die ze opnemen terwijl anderen ermee meten wanneer ze de vaporizer moeten bijvullen.

De vapers van de vierde generatie zijn op de markt gekomen met nieuwe functies die voorheen niet bestonden. Zo zijn de hoogtechnologische vaporizers zelfs uitgerust met spraaktechnologie. Omdat het veel energie vraagt van het apparaat om op de commando’s te reageren, komt spraaktechnologie uitsluitend voor bij desktop vaporizers. Deze vaporizers zijn in staat gesproken commando’s interpreteren en uitvoeren. Vapers kunnen met deze slimme apparaten zaken als verlichting, wattage en temperatuur regelen met hun stem.

Sub ohm dampen is de nieuwste trend. Omdat er de laatste tijd veel vraag naar is, zijn fabrikanten begonnen met de productie van meer sub ohm clearomizers voor de grote massa. Deze verspreiden grote dampwolken en veranderen de ruimte al snel in een mistbank. Sub ohm dampen is eigenlijk meer geschikt voor de ervaren gebruiker.

Verwacht wordt dat vaporizers nog veel meer zullen evolueren in de toekomst. Het aantal gebruikers groeit en zij zijn gevoelig voor nieuwe snufjes op hun e-sigaret. Vapen is ondertussen op de meeste plaatsen aanvaard en meer geliefd dan de sigaret, zeker bij niet-rokers.