Economie

Partnerbijdrage

De meest voorkomende letselschades

Zowel op de werkvloer als in het verkeer vinden er op dagelijkse basis ongelukken plaats. De kans is dan ook erg groot dat je dit verhaal wel eens hebt gehoord van vrienden, collega’s of familie. Of je hebt helaas zelf of van dichtbij een ongeval meegemaakt. Al met al zijn er veel verschillende soorten van letselschade. Maar wat zijn nu de meest voorkomende? En hoe ga je daar zelf het beste mee om op het moment dat je hiermee te maken krijgt? Je leest er meer over in dit artikel.


Leestijd: 1 minuut

De meest voorkomende letselschades
De meest voorkomende letselschades

Letselschade kan in verschillende soorten situaties voorkomen

Om bij het begin te beginnen, is het belangrijk om te weten in wat voor soort situaties letselschade aan de orde van de dag is. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we verschillende categorieën voor je uitgelicht waarin de ongevallen regelmatig voorkomen. Je kunt hierbij denken aan:

  • Bedrijfsongeval
  • Hondenbeet
  • Loonschade
  • Openbaar vervoer
  • Val van een paard
  • Verkeersongeval
  •  

Goed om te weten: er kan sprake zijn van verschillende vormen van schade. Grofweg wordt dit onderverdeeld in emotionele schade en fysieke schade. Er bestaan natuurlijk ook ongevallen waarin beide voorkomen. De ernst van het letsel kan per situatie verschillen, waardoor er dus ook verschillende soorten procedures bestaan.

Je kunt een schadevergoeding aanvragen

Op het moment dat je letselschade hebt opgelopen door het toedoen van een ander, dan is het mogelijk om een schadevergoeding aan te vragen. Zowel materiële als immateriële schade kan bij een tegenpartij worden verhaald. Er bestaan dus ook verschillende typen verhaalbare letselschades. Enkele bekende voorbeelden hiervan zijn personenschade, shockschade, overlijdensschade, affectieschade en gevolgschade. Uiteraard kan een letselschade expert je alles vertellen over alle vormen van het verhalen van schade.

Laat je altijd erg goed informeren en adviseren door een letselschade advocaat 

De kans is erg groot dat je misschien maar eens in je leven te maken krijgt met het aanvragen van een schadevergoeding. De kans is dus ook erg aannemelijk dat je niet zo goed weet waar je moet beginnen met deze procedure. Maak je je daar maar geen zorgen over. Een letselschade advocaat in Groningen kan je van A tot Z ontzorgen en denkt maar al te graag met je mee. Zo kom je tijdens het proces niet voor verrassingen te staan, het proces wordt zo snel mogelijk voor je uitgevoerd en je hebt altijd een vast contactpersoon tijdens het traject. En dat is wel zo prettig!