Die vraag is niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Want dit is voor iedereen anders. In zeldzame gevallen is er zelfs sprake van bijna alleen maar gevoelens van opluchting en blijdschap. Dat is meestal na een erg moeizame relatie. Maar meestal hebben jullie allebei het gevoel dat er iets verloren is gegaan. Allereerst overheersen dan meestal frustratie en boosheid. Langzaam komt het besef en zijn jullie verdrietig over het stuklopen van de relatie. Deze fase is over het algemeen het zwaarst.
Het is logisch om je ongelukkig te voelen wanneer een betekenisvolle relatie ten einde is gekomen. Psychologen vergelijken deze periode dikwijls met een rouwfase nadat een naaste is overleden. Uit onderzoek blijkt dat de neurologische reactie op een heel aantal vlakken vergelijkbaar is. Daarom is het na een breuk juist van belang om door te gaan met je leven. Want als je te lang stil blijft staan bij wat er gebeurd is, nemen depressieve gevoelens de overhand. Dat is uiteraard gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom volgen hieronder een paar handige tips.
Kort na de relatie is het verstandig om alles wat er gebeurd is te overdenken. Maar om het hoofdstuk van jullie relatie af te sluiten zul je verder moeten gaan met je leven. Spreek af met vrienden en hou jezelf bezig. Pak bijvoorbeeld een hobby op. Door je gedachten te verplaatsen zet je jouw ex langzaam uit je hoofd. Het is bovendien belangrijk om gezond te blijven eten. Een goed slaapritme helpt om depressieve gevoelens te bestrijden. Kort samengevat is het cruciaal om weer verder te gaan met je leven. Want dan kom je te weten dat jij ook zonder je ex gelukkig bent.
Kom meer te weten over liefdesverdriet fases en hoe je die overwint.