Economie

De nieuwe GROC valt weer op de mat!

De bouwvak zit erop, we zijn weer volop aan het werk. En daarmee is het ook tijd voor een nieuwe editie van de papieren Groninger Ondernemers Courant. De bekende roze krant valt een dezer dagen bij zo’n 11.000 ondernemers in de gemeente Groningen op de mat.


Leestijd: 1 minuut

In deze editie onder meer een interview met Jurriaan Wentink van iWink. Niet over ict dit keer, maar over duurzaamheid. Want: “Er is geen reden meer te bedenken om achterover te leunen, en niets te doen.” Ook de drie nieuwe eigenaren van café De Oude Wacht aan het Zuiderdiep komen in deze editie aan het woord. Sinds 1 september staan ze aan het roer. Maar er gaat niet vreselijk veel veranderen. “De Oude Wacht blijft De Oude Wacht.”

Chris Garrit van EM2 vertelt over de duurzame investeringen die EM2 afgelopen tijd nam. Daardoor bedraagt de energierekening inmiddels zo goed als nul. “Wie niet investeert in duurzaamheid laat geld liggen”, zo zegt Garrit dan ook.

Verder in deze editie een interview met Korné Boekholt van het Fietslab aan de Hereweg, waar oude barrels een tweede leven krijgen, én een gesprek met twee jonge videomakers uit de stad die onlangs samen naar Malta vertrokken voor een filmklus.

Daarnaast in deze GROC aandacht voor Operatie Ring Zuid: opnieuw vijf maanden verkeershinder. Het goede nieuws: het is wel het laatste staartje van de werkzaamheden, want in september rij je vervolgens over een helemaal nieuwe zuidelijke ringweg en een spiksplinternieuw Julianaplein.

Uiteraard ook interviews met meerdere ondernemers: met Arisanti Koopmans en Wilhelma IJzelenberg van de VerkoopFabriek, met Maurice en Syreeta van Sneaker Salon en Niels van Keeken van Dropgigant. Op de achterpagina de vier corpsleveranciers van ‘miljoenenbedrijf’ Vindicat.

Wil je de krant in het vervolg zelf ontvangen, vul dan het formulier in de roze balk op de homepage van de GROC in. De courant wordt vier keer per jaar gratis verspreid.

Lees de nieuwe editie hier!